Lucrez la o firma si eu si sotia mea.Conducatori firmei doresc sa faca concedieri,dar nu concedieri colective .Este corect ca concedierea sa afecteze unul din cei doi soti mentionez ca suntem angajati pe durate nedeterminata
1. Angajatorul poate desfiinta orice loc de munca si poate concedia pe ocupantul acestuia, indiferent de faptul ca si sotia sau sotul lucreaza tot la el sau ca au anumite probleme sociale. Aceasta masura o ia pe riscul lui si pe banii lui.
2. Dar, in asemenea cazuri, s-ar putea sa va ofere un alt loc de munca pe care il are vacant.
3. Daca nu exista nici aceasta posibilitate atunci o sa va concedieze si o sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
Angajatorul mi-a comunicat ca acesta aste unul din criteriile de disponibilizare.In societate exista sindicat recunoscut de directorat.Membrilor biroului sindical lea vost prezentat un protocol cu o lista de disponibilizati. Sindicatul nu avrit sa semneze protocolul pentru ca directorul societati nu a venit cu un plan de concediere colectiva din toate compartimentele intreprinderi si ne dorind sa desfiinteze posturile disponibilizare sperind ca in scurt timp societeta sa merga la capacitatea maxima.
Vreau sa va spun ca este vorba despre o societate cu actionariat majoritar al consiliului local care presteza servicii catre populatie