Buna ziua. Doresc sa va adresez o intrebare. Atat eu cat si sotia am cazut de acord ca este cel mai bine sa ne despartim. Motive exista, asta este. Divortul il dorim amiabil, sa se termine cat mai repede.
Am intocmit cererea, o depunem la Judecatorie cu toate actele necesare, insa exista problema partajului. Este vorba de 1 apartament (credit ipotecar), 1 auto (tot credit). Ne-am inteles ca masina sa o preia ea.
Putem redacta noi o intelegere in scris, pe care sa o sustinem in fata judecatorului?
Banca va trebui sa faca parte in proces?
Exista oare posibilitatea ca prin acea intelegere sa stabilim faptul ca dorim ca apartamentul sa fie inchiriat 1-2 ani pana trece varful crizei, in timpul acesta noi platim ratele, ulterior se valorifica?
Si ultima intrebare: vrem sa depunem actiunea maine, intelegerea privind partajul se poate depune la primul termen?
A, inca ceva. Am gasit un articol intr-un ziar, care spunea faptul ca exista posibilitatea evitarii unui proces indelung printr-o precedura administrativa desfasurata la Starea Civila. Este oare real? Acesta este linkul
[ link extern ] /
Multumesc mult