avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil

Buna ziua. Doresc sa va adresez o intrebare. Atat eu cat si sotia am cazut de acord ca este cel mai bine sa ne despartim. Motive exista, asta este. Divortul il dorim amiabil, sa se termine cat mai repede.
Am intocmit cererea, o depunem la Judecatorie cu toate actele necesare, insa exista problema partajului. Este vorba de 1 apartament (credit ipotecar), 1 auto (tot credit). Ne-am inteles ca masina sa o preia ea.
Putem redacta noi o intelegere in scris, pe care sa o sustinem in fata judecatorului?
Banca va trebui sa faca parte in proces?
Exista oare posibilitatea ca prin acea intelegere sa stabilim faptul ca dorim ca apartamentul sa fie inchiriat 1-2 ani pana trece varful crizei, in timpul acesta noi platim ratele, ulterior se valorifica?
Si ultima intrebare: vrem sa depunem actiunea maine, intelegerea privind partajul se poate depune la primul termen?
A, inca ceva. Am gasit un articol intr-un ziar, care spunea faptul ca exista posibilitatea evitarii unui proces indelung printr-o precedura administrativa desfasurata la Starea Civila. Este oare real? Acesta este linkul [ link extern ] /

Multumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
horeabortan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia50 , utilizator 12:22, 4 August 2010
Concluzie:
Chiar daca informarea este facuta gratis de catre mediator aceasta procedura are si avantajul ca tot fiind la mediator partiloe poti ajunge si la o intelegere si vor solicita mediatorului incheierea unui ACORD si prezentarea lui la instanta de judecata pentru a se lua act de el potrivit art.271 su urm din c.proc.civila .
Modificarea legii tot a adus ceva bun pentru mediatori..., chiar daca nu a instituit obligativitatea medierii ci doar informarea asupra procedurii......e ceva totusi....
buna ziua,
ma aflu si eu intr-o situatie asemanatoare: adica vreau sa divortez, sotul este si el de acord; nu avem copii sau bunuri de impartit; cine ma poate ajuta cu demersurile pt divort sau macar cu formularea cererii de divort; mentionez ca sunt din Bucuresti
multumesc anticipat
Cererea model o puteti gasi pe internet tastand model cerere divort prin acord. O completati, platiti la CEC taxa de timbru in suma de 39 lei in contul judecatoriei pe raza careia ati avut ultimul domiciliu, timbru judiciar de 0,30 bani, impreuna cu sotul va prezentati la registratura instantei de judecata, depuneti cererea insotita de certificatul de casatorie in original, taxele aratate, prezentati cartile de identitate pentru a fi identificati, completati acolo un tipizat dat de grefiera, semnati cererea de dessfacere a casatoriei si veti primi un nr. de dosar si un termen de judecata la un interval de cel putin 2 luni cand veti fi prezenti la primul termen de judecata care probabil va fi si ultimul.
Succes1
multumesc pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema dificila!! un sfat va rog! anda4uu anda4uu Buna ziua! Problema mea este una mai lunga... Insa pe scurt, parinti mei sunt divortati, iar tatal vroia sa bage partajul... Insa de la partaj a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mihai2petru mihai2petru eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)