avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... propietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

propietate privata

in anul 1996 am cumparat de la o societate comerciala un imobil ! eu aveam varsta de 16 ani la semnatura asistandu ma mama mea!uni asociat al acelei societati era tatal meu.intre timp societatea s a radiat ,nu mai exista.intre timp mama mea a decedat .intrebarea este daca dupa moarte tatalui fratele poate sa atace contractul de vanzare cumparare...si daca poate ,ce sanse reale de reusita ar avea?
Cel mai recent răspuns: candidate_of_law , utilizator 21:08, 28 Iulie 2010
da, dar noi cei de la Spiru Haret stim sa scriem , adica nu folosim fraze de genul : "apropo nic nu stii sa te adresezi unui om! invata sa vorbesti cu decentaesti incomprehensibil( a)! "

pentru ca imi dau seama ca nu intelegi, hai sa iti explic : apropo, nici nu stii sa te adresezi unui om! Invata sa vorbesti cu decenta! esti incomprehensibil(a)!

iar incomprehensibil nu este antonim al cuvantului decenta, ca sa stabilim si acest aspect.

desi este foarte distractiv pentru mine, nu voi mai continua aceasta discutie.
Eu sunt desteptul care ti-am raspuns, si-mi mentin opinia separata - indiferent de opiniile colegilor juristi. Daca un bun a ajuns la un mostenitor universal prin interpunerea unei societati comerciale - ceilalti mostenitori universali pot dovedi simulatia prin orice mijloace de proba.

Eu zic ca se face o confuzie intre patrimoniul distinct al unui SRL in caz de raspundere - si patrimoniul unei persoane fizice care este unic - deci in momentul donatiei cuprindea si respectivul imobil al societatii la care donatorul era asociat unic.

Dar poate nu a fost donatie, poate minorul nostru de 16 ani avea bani sa cumpere cash imobilul respectiv. Cine stie... poate a jucat in Harry Potter sau era deja la echipa de juniori a Barcelonei pe atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Examen magistratura Ce se mai aude? Era vorba sa se excluda o conditie importanta pentru concursul de admitere in magistratura: media la licenta de 8,50. Pentru ce? Sa intre cat ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru frati tomas tomas As dori sa aflu parerea dumneavoastra legata de urmatoarea situatie : In urma cu 6 ani a decedat sotul ,care are 3 frati toti in viata . Ce drepturi au ... (vezi toată discuția)