avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

in urma hotararii judecatotesti tatal baiatului meu este obligat la plata pensiei alimentare,cat a lucrat in tara,aceasta ia fost retinuta din salariu,de la desfiintarea firmei respective am ajuns la o intalegere cu respectivul si mia trimis la 2-3 luni o suma reprezentand pensia alimentara,din ianuarie anul acesta nu am mai primit nimic,mentionez ca de 2 ani el munceste in italia cu acte nu la negru,lam intrebat ce are de gand si nu am primit nici un raspuns,as dori sa fac apel in instanta.Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 21:14, 28 Iulie 2010
puteti face plangere penala pentru abandon de familie, aceasta este infractiune, instanta nu are ce sa faca, numai politia si parchetul.
La instanta nu prea aveti ce face...Cel mult sa deschideti un proces pentru majorarea pensiei daca veniturile lui sunt mai mari acum...
Nu cunosc cu certitudine dar sunt convinsa ca exista proceduri specifice bilaterale intre statul roman si cel italian prin care sa puteti infiinta o poprire pe salariul lui din Italia unde sa i se retina pensia (in baza sentintei pe care o aveti deja). Incercati o intrebare la un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea pensiei alimentare la incetarea studiilor remusman remusman Buna ziua ! Am ajuns la momentul in care pot cere sistarea prnsiei alimentare , deoarece baiatul meu care a fost in grija mamei lui , a terminat facultatea , ... (vezi toată discuția)
Minori abandonați de mama, tatăl decedat FloriPa FloriPa Buna ziua, Va supun atenției un caz si va rog sa ne îndrumați ce este de facut: Acum 9 ani o femeie isi abandonează cei 3 copii in tara si fuge din ... (vezi toată discuția)
Cer ajutor urgent daryo daryo am probleme cu ex concubin si am un baietel cu el trecut pe numele lui si suntem in italia ca drept urmare copilul este nascut aici este deci italian eu sunt ... (vezi toată discuția)