avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minori abandonați de mama, tatăl decedat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minori abandonați de mama, tatăl decedat

Buna ziua,
Va supun atenției un caz si va rog sa ne îndrumați ce este de facut:
Acum 9 ani o femeie isi abandonează cei 3 copii in tara si fuge din țară cu un alt bărbat. Cu tatăl copiilor nu era căsătorită. Tatăl copiilor decide sa plece din tara cu cei 3 copii in Spania unde lucra cu contract, avea un apartament închiriat, putea duce un trai decent. Tatăl a obținut custodia copiilor si a solicitat si obținut prin instanța din tara plata pensiei alimentare pentru cei 3 minori. Femeia (Nu o pot numi "mama") nu a respectat hotărârea ptr pensia alimentara, astfel că în 2012 s-a depus o plângere penală prealabilă pentru abandon familial. Acum, în decembrie 2018 se primeste o ordonanță prin care se dispune "clasarea faptei fata de Xxx cu privire la săvârșirea infracțiunii de abandon de familie prevăzută de art 378 alin 1 lit c C. Pen întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevazuta de lege"
Este de menționat că există un raport atasat acestei ordonante in care sunt menționate adrese de la diferite instituții ale statului conform cărora femeia reclamată nu este înscrisă ca ar înregistra venituri/ ca ar avea contract de munca.
In prezent, din cei 3 copii, 2 sunt minori, o fată de 16 ani, un băiat de 12 ani, rămași singuri in Spania întrucât tatal lor a decedat în luna iunie a acestui an.
Demersurile impotriva femeii au fost facute in Constanta de către unchiul copiilor in urma imputernicirii de către tata. Ce poate face mai departe unchiul pentru a o obliga pe femeie sa-si respecte obligația fata de copii la plata pensiei alimentare.
Dacă la depunerea plângerii penale prealabile nu s-a stiut domiciliul femeii, acum se stie, este stabilita in Italia. A fost contactată si i s-a adus la cunoștință decesul tatălui copiilor si a decis sa o ia pe fata de 16 ani in italia. Pe băiatul de 12 ani l-a lăsat în grija fratelui mai mare de 21 de ani... dupa nici o lună, fata si-a contactat frații și i-a rugat sa o ia în Spania pentru ca bărbatul femeii a încercat s-o abuzeze sexual... Acum toti frații se descurcă cum pot in Spania.
Va rugam sa ne îndrumați către ce instituții ale statului ne putem adresa ptr a o obligă pe femeie sa plateasca pensia alimentara.
O altă întrebare ar fi: imputernicirea data de tata unchiului mai este valabilă daca acesta a decedat intre timp? Copii minori nu au numit un tutore legal...
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs
Cel mai recent răspuns: FloriPa , utilizator 19:20, 6 Decembrie 2018
Copilul de 21 de ani sa apeleze la instituțiile statului spaniol/ italian sa devină tutore !
Apoi mama poate fi executata silit pentru pensia alimentara daca se cuvnoaste locul de munca sau fratele major poate deschide proces împotriva mamei prin care va afla locul de munca și apoi sa o execute silit pe mama acolo unde este aceasta
Unchiul copiilor nu poate face nimic cu privire la ordonanța primită?
Totodată am dori sa stim daca nu se poate face nimic daca nu cunoaștem locul de munca din Italia. Cunoaștem doar domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura iesire din tara copii minori monykyss monykyss Bună ziua,am nevoie de un sfat/îndrumare... Băiatul meu are două gemene(2 ani jumatate) dintr-o relație . Fetele au fost recunoscute, li se plătește ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot dolores10ro dolores10ro Sunt mama unui baiat cu handicap grav in varsta de 31 de ani, ne aflam pe teritoriul Spaniei de 13 ani, avem cetatenia spaniola dar nu am renuntat la cea ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor catre un "tert" cadriancosmin cadriancosmin Buna seara, Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de ... (vezi toată discuția)