Se va retine, probabil , scuza provocarii de catre victima. Aveti si un martor, ceea ce va este de mare folos.
Faptul ca dvs. ati incercat sa va erijati in organul de ordine , nu este ok, puteati sa il ignorati sau sa anuntati politistul de promixitate, evitand astfel ceea ce a urmat. Intr-adevar, suma pretinsa de victima este exagerata, totusi, altfel inteleg ca nu-si va retrage plangerea. Daca nu ajungeti la o intelegere mai convenabila pt. dvs., nu aveti decat sa lasati procesul sa mearga, in caz ca veti fi cercetat si urmarit penal.
Va multumesc pentru raspuns!
Infractiunea de loviri sau alte violente, prevazuta de art. 180 din Codul penal prevede pedepse alternative : cea cu inchisoarea si cea a amenzii penale.
Insa , in situatia in care vi s-au adresat cuvinte ofensatoare, este retinuta scuza provocarii, asa cum aminteste si @legally mai sus.
Daca nu a existat intentia , ca forma a vinovatiei prevazuta de lege, nu poate fi angajata raspunderea penala.
Actiunea dumneavoastra de a va ridica , fara scopul de a leza integritatea sau sanatatea acestei persoane , conduce catre scoaterea de sub urmarire penala (art 10 din Codul de procedura penala ) sau achitarea , in etapa judecatii procesului penal.
Apreciind , insa , imprejurarile de fapt concerete in care a avut loc aceasta altercatie , procurorul poate dispune scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative, care nu va fi mentionata in cazierul judiciar.
Impacarea partilor si retragerea plangerii penale inlatura raspunderea penala.
Aceaste manifestari de vointa sunt totale , definitive si neconditionate.
Va multumesc pentru raspuns
Am omis un lucru poate esential!
Dupa incident, au sarit amandoua persoane la bataie si m-au lovit intr-adevar...Am primit doua picioare in zona spatelui de la prietenul victimei.Eram cu spatele la el, nu l-am observat! Acest fapt nu l-am mentionat in declaratia de la politie!
Cel care a sunat la 112 a fost prietenul asa zisei victime.La aparitia echipajului de politie in timpul asa zisei reconstituire a evenimentului, un agent de politie(au fost doi) le-a recomandat celor doi sa pastreze distanta ca miroseau a bautura. Conteaza acest lucru?
Va rog daca cineva poate sa imi de-a un raspuns.
Multumesc