avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Buna ziua,
As dori sa stiu ce as putea risca in cazul unei loviri corporale urmate de un C.M.L. de ingrijiri medicale de 4-5 zile, unui minor de 17 ani. Lovirea a fost in urma unor provocari si injuraturi adresate mie. Tanarul consuma bauturi alcoolice pe o banca situata in fata blocului unde locuiesc. Intentia de lovire nu a existat, pot spune ca a fost autoaparare, ptr.ca in momentul in care am fost in fata lui(el stand pe banca) m-am aplecat spre el, el sa ridicat brusc de pe banca si atunci, involuntar si fara sa vreau l-am lovit cu capul in nas. Miscarea a fost rapida si petrecuta intr-o fractiune de secunda. El s-a ales cu nasul spart, eu cu o amenda de 200 de lei in urma deplasarii la fata locului a echipajului de politie de la 112.
Asta nu a fost indeajuns....In urma cu cateva zile am fost solicitat la Politie sa dau o declaratie cu cele intamplate. Tanarul a depus o plangere penala, iar pretentiile lui sunt de-a dreptul incredibile. Povatuit de tatal lui care nu este in tara si de avocatul pe care la consultat, el pretinde daune de...2000 de euro in cazul unei intelegeri de bun acord.
Repet... deranja ordinea publica in jurul orei 20-21, consuma bauturi alcoolice si oricat de mult i-am spus sa paraseasca locul nu a vrut! Am fost injurat, jignit si provocat sa ies afara la el. Are CML de ingrijiri medicale de 4-5 zile acasa si am uitat sa mentionez,era cu un prieten de "pahar" care in timpul altercatiei vorbea la telefon la o distanta de 7-8 metri de locul incidentului. Sotia mea era si ea afara,discuta cu o vecina si care a vazut si ea incidentul.
Va rog pe aceasta cale ce trebuie sa fac...
Cu stima, Andrei C.
Cel mai recent răspuns: andrei_cov , utilizator 10:58, 29 Iulie 2010
Se va retine, probabil , scuza provocarii de catre victima. Aveti si un martor, ceea ce va este de mare folos.
Faptul ca dvs. ati incercat sa va erijati in organul de ordine , nu este ok, puteati sa il ignorati sau sa anuntati politistul de promixitate, evitand astfel ceea ce a urmat. Intr-adevar, suma pretinsa de victima este exagerata, totusi, altfel inteleg ca nu-si va retrage plangerea. Daca nu ajungeti la o intelegere mai convenabila pt. dvs., nu aveti decat sa lasati procesul sa mearga, in caz ca veti fi cercetat si urmarit penal.
Va multumesc pentru raspuns!
Infractiunea de loviri sau alte violente, prevazuta de art. 180 din Codul penal prevede pedepse alternative : cea cu inchisoarea si cea a amenzii penale.
Insa , in situatia in care vi s-au adresat cuvinte ofensatoare, este retinuta scuza provocarii, asa cum aminteste si @legally mai sus.
Daca nu a existat intentia , ca forma a vinovatiei prevazuta de lege, nu poate fi angajata raspunderea penala.
Actiunea dumneavoastra de a va ridica , fara scopul de a leza integritatea sau sanatatea acestei persoane , conduce catre scoaterea de sub urmarire penala (art 10 din Codul de procedura penala ) sau achitarea , in etapa judecatii procesului penal.
Apreciind , insa , imprejurarile de fapt concerete in care a avut loc aceasta altercatie , procurorul poate dispune scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative, care nu va fi mentionata in cazierul judiciar.

Impacarea partilor si retragerea plangerii penale inlatura raspunderea penala.
Aceaste manifestari de vointa sunt totale , definitive si neconditionate.
Va multumesc pentru raspuns
Am omis un lucru poate esential!
Dupa incident, au sarit amandoua persoane la bataie si m-au lovit intr-adevar...Am primit doua picioare in zona spatelui de la prietenul victimei.Eram cu spatele la el, nu l-am observat! Acest fapt nu l-am mentionat in declaratia de la politie!
Cel care a sunat la 112 a fost prietenul asa zisei victime.La aparitia echipajului de politie in timpul asa zisei reconstituire a evenimentului, un agent de politie(au fost doi) le-a recomandat celor doi sa pastreze distanta ca miroseau a bautura. Conteaza acest lucru?
Va rog daca cineva poate sa imi de-a un raspuns.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
andrei_cov, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi invinuit de vatamare corporala, chiar daca am fost in legitima aparare ? andrei_cov andrei_cov Buna ziua, As dori sa stiu ce as putea risca in cazul unei loviri corporale urmate de un C.M.L. de ingrijiri medicale de 4-5 zile, unui minor de 17 ani. ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente (art 1 noul cp.) Lilyana c. Lilyana c. Buna ziua, Am o plangere penala in urma unei dispute (in 2016) cu o angajata a unui magazin profi. Dupa niste schimburi de replici am ajuns sa schimbam ... (vezi toată discuția)
Bataie hunor80 hunor80 salut am o prblema eram in stare de ebrietate si m am intalnit cu fosta mea prietena cu care am vrut sa vorbesc iar o alta fata care era cu fosta mea prietena ... (vezi toată discuția)