avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie

salut am o prblema eram in stare de ebrietate si m am intalnit cu fosta mea prietena cu care am vrut sa vorbesc iar o alta fata care era cu fosta mea prietena sa -a bagat intre noi sa nu vorbim iar find beat am inceput sa o lovesc pe fata dar nu amintesc sa fi lovit tare .iar aceasta a depus o plangere la politie inpotriva mea am fost chemat la sectie unde am dat o declaratie despre cele intamplate dupa care mi -au dat drumul fara amenda .fata im spune ca nu vrea sa retraga plangerea si vrea sa ma dea in judecata .intrebarea mea catre dvs este :ce pedeapsa o sa primesc daca ma da in judecata si nu ajung la intelegere cu victima?daca am sansa sa scap fara dosar penal ? sau cu o amenda .nu am cazier pana acuma si nici nu am avut vreo treaba cu politia eu lucrez in strainatate legal cu contract de munca si daca pot sa ma duc inapoi la lucru ? sunt disperat si im pare nespus de rau de cele intamplate astept un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: trafic23 , utilizator 10:45, 18 Iunie 2009
E infractiune ce ai facut tu: loviri sau alte violente se cheama. Avand in vedere pericolul relativ scazut al faptei probabil vei primi pedeapsa cu suspendare sau amenda penala (din aia care se trece in cazier).

Nu vad de ce sa ai probleme sa lucrezi in strainatate. Locul de munca iti e conditionat de cazier?
Daca are ingrijiri medicale mai putin de 10 zile , unele Parchete merg numai pe amenda penala .
2206 a scris:

Daca are ingrijiri medicale mai putin de 10 zile , unele Parchete merg numai pe amenda penala .


Daca are sub 10 zile dosarul nu are ce cauta la Parchet!;)
De ce spui asta? Lovirea sau alte violente se pedepseste chiar daca e vorba de mai putin de 10 zile!

Art. 180 - Lovirea sau alte violenţe

Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă. (Alin. 11 introdus prin L. Nr. 197/2000)

Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă. (Alin. 21 introdus prin L. Nr. 197/2000)

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 11 şi 21 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
va multumesc pt raspuns .dar problema este ca fiind beat nu stiu daca chiar am lovit o asa de tare incat sa trebuiasca ingrijir medicale . am sunat pe unul dintre martorii care este si prietena cu victima si mi a spus vrea sa ma dea in judecata fara sa rezolvam problema pe cale admiabila. dar cand am intrebat cum se simte ea mi a spus ca victima este in stare de soc dar nu era la spital sa aiba nevoie de ingrijir medicale eu cred ca era de fapt speriata de cele intamplate si daca nu o sa aiba nevoie de spitalizare nici o zi atunci scap mai ieftin ? si cu ce pedepse? amenda? in cazul in care este vorba de niste vanatai minore .

Alte discuții în legătură

Dosar penal buna ziua ,un prieten de-al meu fiind in perioada de incercare ... Bmyra Bmyra Buna ziua ,un prieten de-al meu fiind in perioada de incercare ,a lovit pe cineva și i s-a făcut dosar penal pentru loviri și alte violente . Victima are un ... (vezi toată discuția)
Agresiune Crinutza777 Crinutza777 Buna ziua am si eu o intrebare..luna trecuta pe data de 22 am insotit-o pe mama mea la tribunal pentru procesul ei cu tatal meu,akolo martora tatalui..sora lui ... (vezi toată discuția)
Altercatie in club shary shary Am participat la o altercatie intre 2 persoane.Un prieten si un bodyguard dintr-un club.Am sarit sa ii despart pe cei doi dar prietenii bodyguardului spun ca ... (vezi toată discuția)