Sotul meu a fost disponibilizat acum 1 an cu desfintarea postului. Firma la care lucra activeaza in domeniul comertului. CCM ramura comert prevede plati compensatorii de minim doua salarii, iar el a primit la plecare un salariu. Am depus la acel moment o sesizare la ITM insa ni s-a motivat ca aceasta este de domeniul instantelor de judecata carora trebuie sa ne adresam - ceea ce intentionam sa facem acum.
Salariul cuvenit nu este suficient de mare incat sa fim reprezentati de un avocat, insa pe de alta parte este un drept cuvenit si neachitat. Ne-am gandit sa purcedem singuri in aceasta actiune, si orice sfat ne-ar fi de mare folos.
CÃTRE,
TRIBUNALUL _________________ (de la domiciliul reclamantului)
Secţia Litigii de Munca
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnatul....., domiciliat in...., în termen legal, în temeiul art. 112 Cod procedură civilă, art. 283 alin. (1) lit. c) si art. 241 alin.(1) lit. c) din Codul Muncii, formulez
CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATÃ
a pârâtei ________
pentru ca prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi obligarea pârâtei la plata contravalorii .... actualizata cu indicele de inflatie.
MOTIVE :
În fapt, ..... (descrieti situatia)
Potrivit ART. 241 C, Muncii (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza: ... c) pentru toti salariatii incadrati la toti angajatorii din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca la acest nivel;
In CCM la nivel de ramura.... se prevede ca ....
In drept, ne întemeiem prezenta acţiune pe dispoziţiile art. 112 Cod procedură civilă, ale art. 283 alin. (1) lit. c) si art. 241 alin.(1) lit. c) din Codul Muncii,
În susţinerea acţiunii înţelegem să ne folosim de proba cu inscrisuri şi orice alte probe care vor rezulta pe parcursul dezbaterilor.
Anexăm prezentei următoarele înscrisuri: (anexati acte doveditoare)
În conformitate cu dispoziţiile art. 242 alin.(2) din Codul de procedură civilă, solicităm judecarea cauzei şi în lipsă.
Data
Semnatura
(cererea e scutita de taxa de timbru)
Va multumesc. Din experienta dvs., credeti ca este complicat sa sustinem o astfel de cauza singuri? Sau va fi necesar sa colaboram cu un avocat la un moment dat?
In cazul in care sotul si-a schimbat domiciliul in perioada post-disponibilizare, cererea de actionare in judecata se depune la Tribunalul aferent domiciliului actual?
Disponibilizare
raducraciun
BUNA ZIUA. EU AM PRIMIT UN PREAVIZ DE 20 ZILE....IN URMA ACESTUI PREAVIZ AM DEPUS O CERERE LA REGISTRATURA UNITATII IN CARE AM CERUT SA MI SE ACORDE UN SALARIU ... (vezi toată discuția)