Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →
Eu zic ca la domiciliul pe care il are acum.
Iata de ce:
Codul muncii
Articolul 284 - (1) Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevazute la alin. (1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.
Nota bene: este vorba de domiciliul reclamantului (adica parte in proces, adica ne raportam la data introducerii actiunii, nu la data de acu' 1 an, cand respectivul era salariat).
Legea nu spune ca ar fi vorba de instanta competenta de la domicliul salariatului / al fostului salariat la data "nasterii pretentiilor", ci de domiciliul reclamantului (= data procesului, cacinumai atunci avem reclamat).
@v_florina: nu va speriati de mica noastra disputa teoretica, la orice tribunal veti introduce cererea, daca este gresit, va fi trimisa din oficiu unde trebuie.
Este foarte posibil sa castigati litigiul fara avocat.
~ final discuție ~