avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog sa-mi raspundeti daca stiti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog sa-mi raspundeti daca stiti

La incetarea contractului de munca , din motive ce nu tin de persoana salariatului, salariul compensatoriu (in cazul meu), se poate obtine adunand suma de pe cartea de munca si suma de pe drepturile de autor?Va multumesc.
Salariile compensatorii se acorda conform contractelor colective de munca aplicabile, pot fi 1, 2 etc. salarii medii brute pe unitate sau 1, 2 etc salarii de incadrare
Titiana,merci pt raspuns,dar nu ma dumireste deloc.Pe mine ma intereseaza daca drepturile de autor,care nu sunt pe cartea de munca,intra la salariul compensatoriu?????
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
un_catalin, utilizator
Angajatorul dv. este obligat conform legislatiei munci sa va acorde un salariu compensatoriu in cazul in care inceteaza contractul dv. de munca din motive care nu tin de dv., Plata drepturilor de autor se face in afara contractului de munca, banuiesc ca printr-un contract de colaborare sau P.F.A. deci aceste drepturi nu sunt supuse legislatiei munci, daca nu aveti o prevedere in contractul pentru drepturile de autor care sa il oblige pe angajator/beneficiar sa va plateasca o suma compensatorie in caz de reziliere, acesta nu este obligat sa va acorde nimic in baza contractului pe drepturi de autor ci numai salariul compensatoriu ca si angajator si un preaviz de 20 zile lucratoare.
Multumesc, Analore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Intrebare un_catalin un_catalin La incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, salariul compensatoriu poate reprezenta cumulul dintre suma de pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Drepturile in caz de preaviz ellaraluca ellaraluca Buna ziua, Ca urmare a concedierii fara motiv direct al meu in urma ce drepturi am in urma preavizului de 20 de zile?mi se plateste salariul integral pe ... (vezi toată discuția)