avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie de insotitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie de insotitor

tatal meu pana in martie 2010 a avut pensie pe caz de boala , gradul 1 cu insotitor , acum a trecut la limita de varsta si i sa taiat pensia de insotitor , va rog sa imi spuneti unde pot merge sa isi ia din nou pensia de insotitor.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:36, 7 August 2010
ART. 64/Legea 19/2000
(1) La împlinirea vârstei standard sau a vârstei standard reduse conform legii pentru obţinerea pensiei pentru limită de vârstă, beneficiarul pensiei de invaliditate poate opta pentru cea mai avantajoasă dintre pensii.
(2) Indemnizaţia pentru însoţitor prevăzută la art. 61 se menţine indiferent de pensia pentru care se optează.
Este, in mod evident, o greseala care poate fi rezolvata foarte usor. Probabil s-a pierdut din vedere acest aspect atunci cand s-a efectuat prima plata a pensiei pentru limita de varsta. Trebuie sa va duceti sa va interesati chiar la casa de pensii, la "Plati beneficii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie handicap tuti tuti am 25 de ani 6 luni si 12 zile in grupa 2-a de munca,impliniti la 01.oct.1998,dupa care am mai lucrat 3 ani in sector privat.din 14 nov.2005 am o pensie de ... (vezi toată discuția)
Optiune intre pensia de boala si cea de limita varsta nucu$ nucu$ O persoana cu pensie de boala, a primit calculul pensiei pentru limita de varsta, care este mai mica.Ce urmeaza a face pentru a opta/solicita/primi pe cea mai ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta petretata petretata [b] In conformitate cu noua lege a pensiilor[/b] La împlinirea vârstei standard sau a vârstei standard reduse conform legii pentru obţinerea pensiei ... (vezi toată discuția)