Buna ziua, am o problema la munca, lucrez in cadrul unei case de pariuri, unde sunt probleme legate de securitate pentru operatori, chiar aseara fiind un scandal in care eu si colegii am fost amenintati. problema esta ca nu sunt luate masuri concrete pentru asigurarea pazei. Vreau sa va intreb in cazul incare imi dau demisia si nu stau in preaviz, firma poate sa imi desfaca contractul de munca pe motiv insciplinar? cu litera "i"? pentru ca nu as vrea sa am probleme pe viitor la angajare, dar am primit destule amenintari pana acum din partea clientilor si problema este foarte serioasa. Va multumesc
Salut,
Potrivit dispozitiilor art. 79 alin. (8) din Codul muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Codul muncii nu distinge in privinta obligatiilor prevazute in contractul individual de munca in sarcina angajatorului. Drept urmare, salariatul va putea demisiona fara preaviz in oricare situatie in care angajatorul isi incalca una dintre obligatiile prevazute incontractul individual de munca. Respectiv in cazul tau asigurarea integritatii angajatului.
Litera "i" la care faci tu referire s-a abrogat.
Demisie
anton i
Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Demisie
ionut3
pot sa imi dau demisia daca nu mi-au bagat salariul la timp?eu mi-am depus demisia dar nu m-am dus in preaviz si acum vor sa ma bage in consiliu de disciplina ... (vezi toată discuția)