avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2007
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2007

As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si bibliografia de anul trecut dar presupun ca trebuie sa apara pt examenul de anul acesta...Am terminat facultatea anul acesta si as dori sa dau examen la Baroul Sibiu cu toate ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiu inca si as dori sa le aflu: in cazul fericit de promovare a examenului, in cat timp trebuie sa-mi gasesc un maestru?? sunt sanse de a intra daca ma apuc de invatat de maine? va rog frumos sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti aceste lucruri. merci mult :)
Cel mai recent răspuns: Antonio-Silviu Mutulescu , Avocat 15:59, 8 Decembrie 2007
asta e tot ce am gasit ..sper sa va ajute cu ceva ...
al cui nume de familie incepe cu B.....ca sa stiu pe cine ma bazez :P
nu astea. mie imi trebuie procedura ofertei de reale si nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor. :(
"Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor" este articolul 307 din Codul Penal, partea speciala, Titlul IX ;
"Procedura ofertei reale" este oferta de plata pe care o gasesti la proceduri speciale in Procedura Civila.

Oferta de plată este reglementată de art. 586-590 C. proc. civ., şi art. 1.114-1.121 C. civ, în scopul de a da posibilitatea liberării debitorului de bună-credinţă de obligaţia sa faţă de creditor, în situaţiile în care acesta ar încerca să împiedice liberarea pentru a continua luarea dobânzilor, sau în vederea păstrării lucrului primit în gaj, ori pentru a găsi motiv de desfiinţare a convenţiei din vina debitorului.

Potrivit art. 1.114 alin.1 C. civ., când creditorul unei sume de bani refuză a primi plată, debitorul poate să-i facă ofertă reală şi, refuzând creditorul de a primi plată, să consemneze suma la CEC.

Primul pas aşadar e acela al ofertei care trebuie să îndeplinească, pentru a fi valabilă, condiţiile prevăzute de art. 1.115 C. civ.:
- să fie făcută creditorului, ce are capacitatea de a primi sau celui care are dreptul de a primi pentru dânsul;
- să fie făcută de o persoană capabilă de a plăti;
- să fie făcută pentru toată suma exigibilă;
- termenul să fie împlinit, dacă a fost stipulat în favoarea debitorului, condiţia sub care datoria s-a contractat să se fi îndeplinit;
- oferta să fie făcută în locul ce s-a hotărât pentru plată;
- oferta să fie făcută printr-un executor judecătoresc competent pentru astfel de acte.

Dacă în urma unei astfel de oferte creditorul refuză primirea plăţii sau nu se prezintă la adresa, în ziua şi la ora comunicate, executorul judecătoresc va încheia un proces-verbal, arătând toate aceste aspecte.
..............................
pai vezi ca nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului este in codul penal 2006 art.307

Alte discuții în legătură

Intrebare examen admitere avocat stagiar emilalexandru emilalexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care stiti, daca subiectele din sesiunea februarie sunt aceleasi (ca tematica) cu cele din septembrie 2009. Mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2009 CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009? Multumesc anticipat ;);) (vezi toată discuția)
Subiecte 2006 sugarreach sugarreach Care au fost subiectele din aceasta sesiune - nov. 2006?? Daca se poate pentru Iasi!!! Multumesc (vezi toată discuția)