As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si bibliografia de anul trecut dar presupun ca trebuie sa apara pt examenul de anul acesta...Am terminat facultatea anul acesta si as dori sa dau examen la Baroul Sibiu cu toate ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiu inca si as dori sa le aflu: in cazul fericit de promovare a examenului, in cat timp trebuie sa-mi gasesc un maestru?? sunt sanse de a intra daca ma apuc de invatat de maine? va rog frumos sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti aceste lucruri. merci mult :)
"Procedura ofertei reale" se afla la pagina 243 in "Drept procesual civil" , vol 2 de Mihaela Tabarca.E foarte bine tratat aici acest subiect.In procedura civila de Ciobanu si Boroi , acel curs selectiv pentru licenta e la Oferta de plata, in cadrul procedurilor speciale.
Intreba cineva cine e la litera P, eu sunt.La oral nu cred ca o sa fie prea mare strictete in notare.Suntem cam 500, super multi pentru o zi de examinare, indiferent cate comisii ar fi.Nu uitati ca si deful tot pe 26 incepe asa incat e nevoie de comisii si pentru stagiari . Noi sa stim legislatia cat de cat sa putem obtine "admis" .Daca ni se dadeau note era altceva deoarece trebuia sa luptam pentru medie.
Bafta la invatat!
Hi!
Referitor la "procedura ofertei reale"...
Cititi si in TGO, capitolul "executarea directa a obligatiilor", unde se gaseste "oferta reala urmata de consemnatiune".
Multa bafta!
multumesc pentru subiecte. sincer eu cred ca la oral o sa fie un examen care "doar trebuie dat" nu o sa se tina prea mult cont. cum sa asculti 5-600 de insi intr-o zi, cand in facultate un prof mai exigent (nu cel mai exigent) tinea 100 de studenti o zi intreaga la un examen oral? iar la scris, sper sa fie cum am auzit, adica nu prea isi da nimeni silinta nici acolo sa luam chiar asa putini
Apropos de subiecte: La penal, subiectele referitoare la persoana juridica le are careva?Ma refer aici la Concursul de infractiuni si recidiva in cazul pers. juridice, pedepsele aplicabile pers. juridice.
De asemenea, la procedura civila: Executarea vremelnica a hot. judecatoresti, Cercetarea procesului in cazul administrarii probelor de avocati, Desistarea si Mijloace de aparare ale paratului.
Sper ca nu v-am stresat, dar sunt aceste subiecte pe care nu le gasesc nicaieri.
Eu acum invat la procedura penala dupa o carte de vreo 200 de pagini si mi se pare mult prea sintetic prezentat. Ce sa fac? Sa merg in continuare pe ea? Sa citesc si din cod? Voi cum ati facut ?
Va multumesc frumos!!!
pai eu cred ca e mai bine asa mai sintetic pt ca o sa prinzi esentialul. oricum acolo mai mult de 2 pagini pe subiect nu cred ca o sa ai timp sa scri. bafta!