As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si bibliografia de anul trecut dar presupun ca trebuie sa apara pt examenul de anul acesta...Am terminat facultatea anul acesta si as dori sa dau examen la Baroul Sibiu cu toate ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiu inca si as dori sa le aflu: in cazul fericit de promovare a examenului, in cat timp trebuie sa-mi gasesc un maestru?? sunt sanse de a intra daca ma apuc de invatat de maine? va rog frumos sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti aceste lucruri. merci mult :)
Examenul de primire in profesia de avocat incepe pe 26 noiembrie.
In legatura cu Tratatul de procedura penala nu stiu ce sa zic. Eu invat dupa Neagu, Drept procesual penal, Tratat, Ed. „Global Lex”, Bucureşti, 2004; de mare ajutor imi e lucrarea Drept procesual penal .Sinteze de teorie, spete, grile, de I. Neagu, Carmen Silvia Paraschiv si Mircea Damaschin, Ed Enciclopedia juridica.
Deasemenea tin cont de toate modificarile codului de procedura penala.
Bafta!!!!!
Am depus deja dosarul de inscriere.In primul rand trebuie sa ai grija sa te incadrezi in termenul de 15 zile pt cazierul judiciar pt ca verifica acest lucru,trebuie sa faci copiii de pe chitantele de plata a taxelor de examen cu toate ca o sa-ti opreasca si originalele.Plata taxei de 714lei o faci la caseria baroului dar pe cea de119lei o poti face numai la BRD.In rest,daca ai la dosar toate actele cerute n-ar trebui sa ai probleme.SPOR LA INVATAT!!!!
AVETI IDEE DACA PROBA LA "ORGANIZAREA SI EXERCITAREA PROFESIEI DE AVOCAT " O SA FIE ORALA SAU SCRISA?
IN CAZUL IN CARE O SA FIE ORALA FAPTUL CA O SA SE NOTEZE CU "ADMIS "SAU "RESPINS"NU O SA NE AJUTE PREA MULT LA MEDIA GENERALA:(
Multumesc. Aveam nelamuriri in privinta actelor care trebuie depuse la dosar - respectiv daca trebuie depuse in unul sau in doua exemplare. In lege scrie ca in doua exemplare, iar pe site-ul Broului, intr-un singur exemplar, doar cererea in doua:( Ce sa mai inteleg?
Cat priveste proba orala, in fiecare an ameninta cu ea, dar nu s-a mai dat de ceva timp. Cel putin la Bucuresti, unde sunt sute de candidati, nu prea vad cum ar putea sa-i examineze pe toti in aceeasi zi..........