avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am introdus cerere de divort. La 3 termene, fostul sot nu s-a prezentat, iar procedura nu a fost indeplinita, deoarece eu nu am cunoscut domiciliul acestuia, acesta parasind domiciliul conjugal. La al 3 termen de judecata acesta a introdus o cerere de amanare iar la termenul urmator, eu nu am putut sa ma prezint deoarece am avut examene la acea data. Nu am facut cerere de amanare deoarece am crezut ca ma pot prezenta pana la sfarsitul sedintei, dar aceasta s-a terminat foarte repede: 11,30.
Actiunea a fost respinsa motivata pe art.616 C.pr.civ.
Intrebarea mea este: ce motive de apel pot invoca si ce sanse am, sau o iau de la capat cu o noua cerere de divort?
Cel mai recent răspuns: AVOCAT CARMEN LAZAR , Avocat 19:08, 29 Iulie 2010
Opinia mea este ca nu aveti sanse in apel pentru ca cererea dvs. a fost respinsa ca nesustinuta avand in vedere ca nu v-ati prezentat la proces in data respectiva, iar prezenta in procesele de divort este obligatorie ( cu anumite exceptii pe care nu va incadrati)
Singura solutie este sa promovati o alta actiune de divort.
Puteti promova o noua actiune de divort insa va trebui sa tratati termenele de judecata serios mai ales ca acum cunoasteti deja adresa sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Divort lilipa lilipa Sotul meu a introdus actiunea de divort ,el a parasit familia acum 3 luni.Eu nu doresc divortul ,nu are motive ,avem 2 copii minori.Intrebare:ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Divort gogol gogol Buna seara, Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces de divort, fiind in calitate de reclamant? Se amana sau se solutioneaza in lipsa mea? ... (vezi toată discuția)