avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sotul meu a introdus actiunea de divort ,el a parasit familia acum 3 luni.Eu nu doresc divortul ,nu are motive ,avem 2 copii minori.Intrebare:ce trebuie sa fac la primul termen.
Cel mai recent răspuns: lilipa , utilizator 15:02, 19 Septembrie 2011
Trebuie sa faceti o intampinare. Daca doriti sa amanati procesul puteti cere un nou termen pentru pregatirea apararii.
trebuie sa ma prezint personal si cererea trebuie data atunci personal judecatorului?
da, trebuie sa va prezentati personal. Ideal ar fi sa va redacteze intampinarea un avocat.
Nu este obligatorie prezenta dvs. Puteti trimite intampinarea prin posta cu cel putin 5 zile inainte de termen si sa solicitati in intampinare judecarea in lipsa.

Va recomand sa apelati la un avocat care sa va redacteze intampinarea pentru ca daca nu o face bine o sa aveti probleme pe parcurs.

Daca credeti ca nu aveti timp puteti cere o amanare pentru construirea apararii care se poate trimite prin fax, posta, etc.
Multumesc pentru promtitudinea raspunsurilor.Daca actiunea de divort a fost introdusa in august si noul cod civil intra in vigoare de la 1 oct ,ce legi se aplica ,cele noi sau cele vechi?Cat pot sa aman divortul?Dragoste de-a sila nu se poate ,dar poate sunt sanse.

Alte discuții în legătură

Respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea ... (vezi toată discuția)
Pot divorta la notar,dupa noul cod civil? gratyela gratyela Bun gasit.....nici nu stiu cum sa incep acest mesaj,printre lacrimi va scriu cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat.Am trecut printr-un divort\"mizerabil\",si ... (vezi toată discuția)
Recurs: întâmpinare ºi calitate procesualã AdrianNicola AdrianNicola Am fost actionat in instanta si am castigat procesul la judecatorie. Partea adversa a facut rrecurs la tribunal. As dori sa stiu urmatoarele, daca cineva ... (vezi toată discuția)