avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sotul meu a introdus actiunea de divort ,el a parasit familia acum 3 luni.Eu nu doresc divortul ,nu are motive ,avem 2 copii minori.Intrebare:ce trebuie sa fac la primul termen.
Cel mai recent răspuns: lilipa , utilizator 15:02, 19 Septembrie 2011
Se aplica actualul cod civil. Noul cod se va aplica actiunilor de divort depuse dupa 1 octombrie.

Pe motive de pregatirea apararii puteti cere o singura amanare (aprox. 1 luna) dar ulterior mai puteti cere amanare pe motive medicale, etc.

Vedeti daca sotul a depus cererea la instanta competenta. Instanta competenta este cea din circumscriptia domiciliului conjugal.
multumesc stimate domn

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea ... (vezi toată discuția)
Pot divorta la notar,dupa noul cod civil? gratyela gratyela Bun gasit.....nici nu stiu cum sa incep acest mesaj,printre lacrimi va scriu cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat.Am trecut printr-un divort\"mizerabil\",si ... (vezi toată discuția)
Recurs: întâmpinare ºi calitate procesualã AdrianNicola AdrianNicola Am fost actionat in instanta si am castigat procesul la judecatorie. Partea adversa a facut rrecurs la tribunal. As dori sa stiu urmatoarele, daca cineva ... (vezi toată discuția)