avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare silita

Buna ziua! Am primit o somatie de executare silita la care am facut contestatie in termen pentru suspendare executare silita. Hutarirea data de instanta a fost respingerea solicitarii mele. Am facut recurs la hotarire, dar intre timp, executarea silita inceputa s-a perimat.La termenul fixat de tribunal, am atasat la intimpinarea facuta, p.v. al executorului de perimare a executarii, aratind ca nu mai exista obiectul recursului si solicitind restituirea cautiunii depuse la dosarul de contestatie.Instanta a hotarit repunerea pe rol a actiunii in baza art.151 C.P.C. solicitindu-mi sa achit taxa de timbru. Eu nu doresc sa continui acest demers, ci sa-mi recuperez banii.Ce se poate face in acest caz? cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: SONIAGET , utilizator 11:28, 30 Iulie 2010
Dvs ati facut recurs si tot dvs ati depus intampinare?Instanta ca sa se poata pronunta trebuie sa fie legal investita.Nu poate da o hotarare la recursul dvs atata timp cand nu ati achitat taxa de timbru. Cred ca daca nu veti achita taxa de timbru recursul va fi respins fara sa fie solutionat.
Cred ca m-am exprimat gresit:; dupa ce am facut recurs la incheierea data de judecatorie prin care mi s-a respins suspendarea la executare silita, intre timp s-a perimat executarea silita inceputa fapt comunicat de executorul judecatoresc.La termenul stabilit de tribunal, am trimis o adresa prin care instanta sa constate perimarea executarii silite si lipsa de obiect pentru recursul inaintat de mine anterior datei de perimare a executarii.Am solicitat si restituirea cautiunii depuse la dosarul de contestatie. Nu inteleg de ce instanta imi comunica repunerea pe rol a cauzei in baza art.151 c.p.civ. si ce se va intimpla daca nu achit taxa de timbru solicitata si cum imi pot recupera banii? Cu
cum s-a perimat executarea silita inceputa?
Dosarul de executare silita a ramas in nelucrare timp de 6 luni de zile dupa care a intervenit perimarea, fapt comunicat de executorul judecatoresc. In prezent eu sunt somer si practic nu a avut ce sa execute, nu detin nimic numai pe numele meu ci si a sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În baza art. 242 alin. 1 pct. 2 cod pr. civilã dispune suspendarea contestaþiei la executare pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, In urma cu ceva timp am facut contestatie la o executare silita!Fiind plecata nu m-am prezentat la proces iar acum am gasit pe siteul ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliară înainte de redactarea hotărârii judecătorești. nu este ilegal ce a făcut acest executor? Pdb61 Pdb61 Buna seara! Ă fost începute executarea în anul 2013 privind neachitate unui credit. Creditul este cu ipotecar. A început reținerea de 30% la serviciu. Am ... (vezi toată discuția)
Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)