avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plati compensatorii pentru pensionari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plati compensatorii pentru pensionari

Buna ziua,

Pensionarii (pe legea 19/2000, militari, etc) angajati in mediul privat care sunt concediati pentru motive care nu tin de persoana salariatului (de ex. desfiintarea postului in cazul restructurarii) au dreptul sa beneficieze de plati compensatorii in conditiile contractului colectiv de munca?

Multumesc anticipat,

Adela
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:30, 5 Septembrie 2007
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. Din analiza art.67 C.mun. reiese ca toate persoanele care au calitatea de salariati beneficiaza de aceste compensatii. Deci si pensionarii.
nu neaparat :) Asa cum nu beneficiaza de masuri de combatere a somajului...ca doar sunt pensionari. Conform OUG 65/2005 si Legea 371/2005 ,care completeaza si modifica Legea 53/2003, pensionarii se angajeaza pe durata determinata...#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost concediata, ce prevede art. 67 codul muncii? roxaalexie roxaalexie postu meu a fost desfiintat si am fost concediata de curand cu art 65-67 stiu ca art 65 = concediere din motive ce nu tin de persoana mea....dar nu stiu nimic ... (vezi toată discuția)
Restructurare individuala ''dubioasa'' cristian1D cristian1D Buna ziua.Va rog mult sa ma ajutati cu ceva informatii.Lucrez intr-o companie din bucuresti cu mai multe sucursale in tara, eu sunt in sucursala din Ilfov.De ... (vezi toată discuția)
Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)