avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stingerea datoriei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stingerea datoriei

Buna ziua! S-a incheiat un contract de cesiune creanta, iar datoria firmei A a fost preluata de catre o alta firma. As dori sa stiu daca eu ca si debitor cedat imi pot stinge datoria pe baza contractului de cesiune creanta, sau trebuie sa insist sa primesc o factura de storno.
Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 09:17, 30 Iulie 2010
Va platiti debitul direct catre noul creditor pe baza contractului de cesiune de creanta.
Buna ziua,

Prin cesiunea de creanta se poate inlocui doar creditorul. Daca dumneavoastra aveti un debit si o alta societatea a devenit debitor in locul dumneavoastra contractul pe care trebuia sa-l semnati este contractul de novatie. Acest contract trebuie sa aiba trei parti. Creditorul debitor cedat - societatea dvs si debitor delegat - noul debitor cel ce preia dataoria dvs. In contabilitate ve-ti inchide facturile ce apar neachitate cu contractul de novatie.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea de creanta versus novatia prin schimbare de debitor iu1ian iu1ian Pe langa diferentele evidente, in sensul ca novatia stinge obligatia, inlocuind-o cu una noua, pe cand cesiunea de creanta transmite obligatia existenta, cu ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)
Novatie - cesiune - consimtamantul expres al vanzatorului Andrei CFNET Andrei CFNET Acum ceva timp a fost incheiat un contract de vanzare-cumpărare pe bun viitor (antecontract). Obiectul contractului este vanzarea de catre Vanzator catre ... (vezi toată discuția)