avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avizele PSI si Scenariu de Securitate la incendiu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avizele PSI si Scenariu de Securitate la incendiu

Imi poate spune si mie cineva, daca, pentru o firma care are o vechime de cel putin 10 ani, cladiri construite in anii '80-'90 si care nu are nici un aviz de constructie sau altceva, este obligatoriu sa -mi depun documentele pentru obtinerea avizului PSI?
Am cautat in legislatie si nu am gasit nimic.
Poate ma ajutati dvs.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 22:02, 29 Iulie 2010
Avizele PSI sunt adoptate în documentaţiile tehnice ale lucrărilor de construcţii, pentru îndeplinirea cerinţei esenţiale - securitate la incendiu - a construcţiilor, instalaţiilor şi a altor amenajări. Deci aviz PSI probabil s-a solicitat la momentul construirii, prin certificatul de urbanism sau pentru lucrările de schimbare a destinaţiei şi/sau de modernizare la construcţii şi amenajări existente, care nu necesită autorizaţii de construire. Daca constructia este finalizata, doar Autorizatie de securitate la incediu ati putea avea nevoie sa aveti.

Autorizaţiile de securitate la incendiu se emit după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, la darea în exploatare a construcţiilor sau amenajărilor noi. Pentru schimbările de destinaţie la construcţii şi amenajări care nu necesită autorizaţie de construire, autorizaţiile de securitate la incendiu se emit la darea în exploatare a construcţiilor sau amenajărilor.

Firma dvs. este proprietar sau chirias? Ati luat in folosinta/ exploatare spatiul, pentru ca la luarea in folosinta ar fi trebuit sa obtineti autorizatia PSI? Daca nu ati luat in folosinta/ exploatare spatiul, va trebui sa o faceti.

Vedeti si ORDINUL nr. 80 din 6 mai 2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă si incercati sa stabiliti la ce articol va incadrati.
Vedeti si LEGEA nr. 307 din 12 iulie 2006 privind apararea impotriva incendiilor
(actualizata pana la data de 29 iunie 2009) art. 30.
Nu are aviz de constructie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventia continua la lipsa autorizatie de securitate la incendiu anghelioniulian anghelioniulian daca o persoana juridica nu are autorizatiei si ea functioneaza. ce fel de fapta contraventionala constituie? 1. continua sau continuata. 2. daca il ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de securitate la incendiu luizastroe luizastroe Buna ziua, va cer ajutorul într-o problema. Am închiriat un spațiu la demisolul unei clădiri în 10.01.2013, iar in data de 04.06.2013 am fost amendata de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie psi pentru cladire de birouri popanaid popanaid Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt prevederile legale care stau la baza obtinerii autorizatiei PSI pentru o cladire de birouri ? Multumesc (vezi toată discuția)