avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distrugere de bunuri sau abuz de drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distrugere de bunuri sau abuz de drept

In vara anului 2008 m-am mutat intr-un apartament la etajul intai avand la parter un vecin foarte amabil sa ma ajute la mutat si chiar a fost dragut si m-a ajutat sa modific aierisirea in bucataria apartamentului meu, prin micsorarea suprafetei de 35 cm la doar o dimensiune cat sa intre un ''tub''care sa ramana totusi ca aierisire. Atat de amabil a fost incat chiar cu manutele lui a cumparat acel tub si a venit cu materiale sa-mi refaca gaura lasata de spargerea aerisirii, punand ciment si cateva bucati de fier pentru a fi mai ''trainica'' lucrarea. Totul bun si frumos pana cand acest vecin a obtinut semnatura - aprobarea mea de a se extinde pentru spatiu comercial iar dupa ce s-a vazut cu actele semnate si-a aratat adevarata fata. Au inceput problemele, A inceput prin infundarea scurgerii de la baie, punand carpe si pietre in instalatie producand inundatie, a lipit afise pe usa la intrarea in apartament prin care imi aducea injurii si amenintari sa ma mut si sa am grija ca sunt o femeie singura cu un copil. Mentionez ca activitatea pe care o desfasura in spatiul comercial era ''jocuri de noroc'' si astfel am fost nevoita sa apelez la Directia de Sanatate Publica si Politie pentru a veni in sprijinul meu si al determina sa-si schimbe activitatea intrucat zgomotul pe care il faceau aparatele de joc, clientii precum si faptul ca nu se respecta programul, nu mai aveam liniste nici la ore tarzii din noapte. Mai nou acum o saptamana mi-am montat parchet in bucatarie iar vecinul meu mi-a facut gaura de la el din apartament in al meu cu motivul ca nu are aer in casa si acolo unde era aierisire vrea sa faca din nou aerisire si daca vrea o sa faca gaura in tot apartamentul iar daca nu-mi convine sa ma mut ca nu renunta asa usor pentru ca ''i-am inchis'' activitatea din care isi castiga banii. Am sesizat atat asociatia de proprietari cat si politia care au constatat cele scrise de mine mai sus dar nu au reusit sa-l determine sa se linisteasca, mai mult aseara m-a amenintat ca picamarul lui este pregatit sa mai faca gauri in apartamentul meu si o sa-mi strice tot parchetul din casa. Solicit un sfat din partea d-voastra pentru a veni in sprijinul meu in solutionarea conflictului cu acest vecin. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 15:50, 29 Iulie 2010
Cautati un avocat bun. Vecinul dumneavoastra face de-a dreptul infractiuni. Avocatul va actiona mai sigur decat dumneavoastra. In caz de cheltuieli de judecata sunt convins ca, daca situatia este asa cum o descrieti, aveti castig de cauza iar banii cheltuiti cu avocatul ii veti recupera.
Plangere penala pentru distrugere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghena comuna baie bloc daramata alextoader alextoader Buna ziua, Tocmai m-am mutat intr-un ap nou si sunt in amenajari si am aflat cu stupefactie ca ghena de aierisire din baie este daramata de cativa locatari ... (vezi toată discuția)
Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)
Inundatie bloc nou silviu_iliescu silviu_iliescu Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare: din septembrie m-am mutat intr-un bloc nou. Acum o luna s-a mutat si vecinul de deasupra. Dupa doua saptamani de locuit ... (vezi toată discuția)