avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monografie contract parteneriat (barter)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monografie contract parteneriat (barter)

:wave: buna ziua la tot poporul
poate cineva sa ma ajute cu o monografie ptr un contract de parteneriat ?
ce acte sunt necesare ptr inregistrarea in contabilitate, si cum se face stingerea client - furnizor.
:bow: va multumesc :love:
Cel mai recent răspuns: Bonutzu , utilizator 16:51, 6 August 2010
pentru buna ordine , sa definim mai intai termenii : aveti un client caruia ii emiteti o factura, si acest client va este si furnizor si doriti sa faceti compensarea soldurilor? Despre ce sume este vorba? Ce vechime au facturile , atat cea emisa, cat si cea primita ?
cazul concret: facturile client / furnizor au aceeasi valoare si sunt facute in iulie anul acesta. se face o simpla compensare 401 - 411 ?
daca la modul general sunt si alte amanunte in legatura cu aceasta, va rog frumos sa exemplificati putin.
va multumesc anticipat:love:
da, se face aceasta nota contabila , dar documentul justificativ este obligatoriu procesul verbal de compensare , conform Hotărâre nr. 685 din 23.08.1999
aprob. Normelor met. priv. monitoriz. datoriilor neramb. la scadenta ale contrib. in vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor din economie, si a Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale contrib.
Pentru ca facurile nu sunt restante nu se raporteaza la IMI, iar compensarea nu se face de catre IMI , ci de cele doua entitati implicate .
Ambele firme vor utiliza cate un proces verbal de compensare, intr-unul o firma este initiator, cealalta destinatar, in cel de al doilea- la fel.
Vedeti si og77/1999
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
:vishenka: va multumesc si va doresc numai bine :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie agentie de turism raluka_ioa raluka_ioa buna ziua as dori sa ma ajutati cu o monografie contabila la o agentie de turism revanzatoare am un client care a platit un pachet turistic in numerar ... (vezi toată discuția)
Document de plata girat Alex28 Alex28 Exemplu: Firma A da firmei B un document de plata (CEC sau BO) scadent pe data de 30.10.2009. Firma B pe 15.10.2009 gireaza catre firma C documentul de plata. ... (vezi toată discuția)
Bo vidiva vidiva primesc un bilet la ordin pe care il girez catre o alta societate . eu cu ce raman, ca document justificativ si ce inregistrari ar trebui sa fac ? multumesc ... (vezi toată discuția)