:wave: buna ziua la tot poporul
poate cineva sa ma ajute cu o monografie ptr un contract de parteneriat ?
ce acte sunt necesare ptr inregistrarea in contabilitate, si cum se face stingerea client - furnizor.
:bow: va multumesc :love:
pentru buna ordine , sa definim mai intai termenii : aveti un client caruia ii emiteti o factura, si acest client va este si furnizor si doriti sa faceti compensarea soldurilor? Despre ce sume este vorba? Ce vechime au facturile , atat cea emisa, cat si cea primita ?
cazul concret: facturile client / furnizor au aceeasi valoare si sunt facute in iulie anul acesta. se face o simpla compensare 401 - 411 ?
daca la modul general sunt si alte amanunte in legatura cu aceasta, va rog frumos sa exemplificati putin.
va multumesc anticipat:love:
da, se face aceasta nota contabila , dar documentul justificativ este obligatoriu procesul verbal de compensare , conform Hotărâre nr. 685 din 23.08.1999
aprob. Normelor met. priv. monitoriz. datoriilor neramb. la scadenta ale contrib. in vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor din economie, si a Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale contrib.
Pentru ca facurile nu sunt restante nu se raporteaza la IMI, iar compensarea nu se face de catre IMI , ci de cele doua entitati implicate .
Ambele firme vor utiliza cate un proces verbal de compensare, intr-unul o firma este initiator, cealalta destinatar, in cel de al doilea- la fel.
Vedeti si og77/1999
Bo
vidiva
primesc un bilet la ordin pe care il girez catre o alta societate . eu cu ce raman, ca document justificativ si ce inregistrari ar trebui sa fac ?
multumesc ... (vezi toată discuția)