avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca as putea sa obtin titlu de proprietate asupra unui teren intravilan care apartine statului. in urma cu 25 de ani pe acel teren se afla proprietatea bunicilor sotului meu. In anul 1984 eu si sotul meu am construit o noua proprietate, apoi am divortat si aceasta proprietate a fost in litigiu timp de 21 de ani. In urma partajului eu am devenit proprietara asupra cladirilor, iar intrebarea mea este daca as putea sa obtin titlu de proprietate asupra terenului, pt ca nici nu mai inteleg cui apartine terenul in prezent.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:31, 30 Iulie 2010
Daca dvs. nu stiti cui apartine, noi de unde sa stim?!
Cel mai probabil aveti drept de superficie asupra terenului de sub constructii, dar trebuie sa ne dati mai multe detalii daca doriti sa dobanditi proprietatea.

Intre cine a fost litigiul de 21 de ani?
Cum apartine statului?
Buna ziua,
Litigiul a fost intre mine si sotul meu. Acum 21 de ani am divortat iar proprietatea a fost in partaj. Inainte de a ne casatorii pe acel teren se afla proprietatea bunicilor sotului meu. Apoi acea proprietate a fost demolata si am construit impreuna o noua proprietate. Pe vremea aceea terenul apartinea statului. De aceea nu inteleg in prezent daca apartine sotului-ca si mostenitor sau a ramas a statului
Sub nici o forma nu puteti emite pretentii asupra terenului.In primul rand pt.ca acel teren ar reveni copiilor bunicilor (tatal sau mama sotului dvs),in cazul in care bunicii nu mai traiesc.Daca nici parintii sotului dvs.nu mai traiesc,drept de mostenire are sotul dvs.si fratii lui.
In al doilea rand,cred ca a intervenit prescriptia dreptului material la actiune(eventual
superficie )in ceea ce va priveste.Sunt totusi rezervat,pentru ca nu am toate elementele.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui aparþin dupã divorþ bunurile dobândite prin testament în timpul cãsãtoriei? Marta Tot Marta Tot În anul 1987 bunica soţului meu a făcut un testament prin care îi lăsa soţului meu, mie şi copilului nostru o casă şi o suprafaţă de teren . După ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters492941 ContSters492941 Sunt domiciliat împreună cu familia personala +(tata mama si bunica) pe un teren de 2500m* ce se regăsește pe un titlu de proprietate împreună cu alte ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie ciprianstanescu2015 ciprianstanescu2015 Am construit in urma cu 5 ani o casa fara autorizatiile necesare pe terenul bunicului meu decedat intre timp dar cu acordul copiilor lui, problema este ca ... (vezi toată discuția)