Pe 24.07 mi- am depus demisia.
Pe 2 august ar trebui sa fiu la noul loc de munca.
Sefii imi cer, conform contractului de munca sa stau si saptamana viitoare,insa nu as vrea sa pierd oportunitatea noului job.
Deci pana pe 1 asigur prezenta, apoi am trimis o cerere de concediu. E valabila? ( mai am de luat mai multe zile decat imi trebuiesc)
Mentionez ca din luna mai am primit amenintari ca de nu fac targetul trebuie sa imi caut de munca, etc....si targetul nu a fost atins.
Problema e ca locul de munca este un magazin, sunt si dealer telefonie mobila, vand si electrocasnice, si sunt singura. Eu deschid, eu sunt singura (cred ) care are chei. Daca de luni nu mai vin la munca ce imi pot face? Gestiunea e ok, nu am cel mai mic minus, insa cui s-o predau?
daca v-ati dat demisia, atunci perioada de preaviz acordata angajatorului este de 15 zile pentru functii de executie si 30 ptr functii de conducere...puteti pleca mai repede la o data stabilita de comun acord(acordul partilor....sau daca angajatorul renunta la perioada de preaviz)...Demisia este actul unilateral de vointa al angajatului care nu trebuie motivat...doar trebuie sa inregistrati aceasta demisie!!In cazul in care plecati mai repede...se poate desface CIM disciplinar.....ca sa nu mai vb de alte repercusiuni....avand in vedere ca sunteti si gestionar......parerea mea este ca trebuie sa cadeti de comun acord cu angajatorul!!Bafta!
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului. Imi puteti spune totusi daca partea pe care o mai am de luat din concediu poate suplini zilele de preaviz ramase sau nu conteaza ca mai am concediu neefectuat?
nu....concediul de odihna neluat va fi compensat de catre angajator in bani....asa ca.....v-am mentionat...nu trebuie sa compensati cu zilelel neluate de concediu....trebuie doar sa ajungeti la un acord....si daca nu vrea...stati cat este perioada de preaviz si explicati la noul loc de munca faptul ca este normal sa plecati cu preaviz lasand lucrurilein ordine....bafta!
Intrebare
ana.morari
Buna ziua! As dori sa-mi depun demisia la locul de munca, dar am si concediu de odihna neluat 30 de zile. As putea solicita ca perioada de preaviz de 30 de ... (vezi toată discuția)