avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu in perioada de preaviz

Buna seara,
As dori sa va intreb un lucru,daca`ma outeti ajuta.
Urmeaza sa-mi depun demisia sapt viitoare ,mai exact luni la locul de munca actual si as vrea sa-mi iau concediu o zi si anume tot saptamana viitoare vineri.
Avand in vedere ca o sa fiu in preaviz, mi se poate refuza o zi de concediu?
Mentionez ca din cele 21 de zile de concediu ,mai am de luat 9 zile.,
Si as dori sa va mai intreb,ptr plata zilelor ramase din concediu neluat,inainte sa plec din companie treb sa fac o cerere scrisa in care sa cer plata acestor zile?
Ptr ca pana acum la persoanele care si-au dat demisia inaintea mea si au plecat ,nu li s-a platit nimic.

Multumesc si astept raspuns,
O seara buna
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 09:34, 11 Noiembrie 2009
Va poate aproba cererea de concediu dar preavizul se va prelungi cu respectiva zi.
De obicei un angajator serios(:D) la lichidarea raporturilor de munca acorda toate drepturile fara cerere. Pentru siguranta depuneti cerere cu nr de inregistrare poate va va trebui daca veti cere drepturile in instanta.
Perioada de concediu de odihna se poate suprapune perioadei de preaviz fara probleme, fara a prelungi preavizul.
Avand in vedere ca veti avea si luna noiembrie intraga asta inseamna ca pana la incetarea contractului de munca aveti dreptul la 19 zile de concediu de odihna , nu la 21 de zile.
Daca angajatorul nu va aproba concediul, acesta va fi compensat in bani.
Concediul de odihna nu este o cauza de suspendare a contractului de munca, ca urmare nu este nici o cauza de suspendare a preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediu de odihna in preaviz ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua. Mi-am inaintat demisia de la firma unde lucrez si am solicitat ca zilele de preaviz sa imi fie acoperite cu zile din concediul de odihna pe care ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz pt restructurare ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, In perioada preavizului pt restrucurare, concediul de odihna se acorda cu acordul partilor sau este dreptul angajatului? Se scad cele 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Solicitare demisie DARIAE DARIAE Fiind angajat intr-o scoala generala pe functia - Administrator patrimoniu, mi-am dat demisia pe 22 iulie a.c., dupa aprobarea cererii de concediu de odihna, ... (vezi toată discuția)