avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua,
situatia este urmatoarea,in urma cu 2 ani am obtinut un imprumut de nevoi personale de la o anumita banca,insa dupa 10 luni nu am mai putut plati ratele in totalitate intrucat am ramas fara serviciu.am anuntat banca ,ca ma aflu in imposibilitatea de a plati ratele insa aceasta nu m-a ajutata in nici un fel.ulterior m-am angajat si am inceput sa depun lunar o anumita suma de bani,in functie de ce venituri aveam.acum am 200 de zile intarziere la creditul de nevoi personale,insa eu depun bani lunar in conturile bancii, si sunt amenintata cu executarea silita desi eu nu am nici un bun pe numele meu.mi s-a spus de catre un angajat al bancii k daca ajung la exec.silita se poate pune sechestru si pe bunurile parintilor,respectiv bunurile din locuinta declarata in contract,pt k locuiam cu parintii.este posibil k bunurile din locuinta parintilor sa fie puse sub sechestru desi nu sunt pe numele meu?
va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: maria bloj , utilizator 22:29, 30 Iulie 2010
este exclus ca bunurile din LOCUINTA parintilor dvs sa fie supuse sechestrului sau executarii...nu raspund in solidar cu dvs....asa ca inainte de toate se vor indrepta asupra veniturilor dvs....si de acolo nu pot popri decat 1/3 din ele.....!!incercati sa le achitati ca si pana acum....cat puteti.....sau incercati sa reesalonati ratele!!Bafta!
Va multumesc foarte mult! inca ceva....daca depun lunar bani in conturile lor,,jumatate din salariul meu pe care l-am si dovedit,NU ar trebui sa ajung la executare silita,nu-i asa?
Va multumesc frumos!
Si poprirea pe salariu este tot o forma de executare silita, societatea la care lucrati fiind tert poprit.
Daca acceptati sa va retina 1/2 din venituri, este optiunea dv., dar legea spune max. 1/3 din salariu.
Despre executarea bunurilor parintilor, nici nu se pune problema, daca acestia nu au cumva calitatea de giranti sau coplatitori.
maria bloj a scris:

buna ziua,
situatia este urmatoarea,in urma cu 2 ani am obtinut un imprumut de nevoi personale de la o anumita banca,insa dupa 10 luni nu am mai putut plati ratele in totalitate intrucat am ramas fara serviciu.am anuntat banca ,ca ma aflu in imposibilitatea de a plati ratele insa aceasta nu m-a ajutata in nici un fel.


nici nu o sa va ajute. decat poate sa va "ingroape" si mai rau, cu o "facilitate" d-aia d'a lor:rolleyes:... rambursari "partiale" vor duce mai devreme, sau mai tarziu... tot la executare silita (alta decat poprirea pe salariu) :(

poate gasiti ceva aici::)

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
ContSters123067, utilizator
multumesc frumos pt interesul acordat mesajului meu :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Executarea silita AmaliaPopescu AmaliaPopescu Fratele meu a luat un credit (de nevoi personale pe 8ani)acum ~4 ani.A platit doar 3ani,apoi nu a mai platit ratele.Creditul l-a luat pt a-si cumpara un ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare.. maripirvu maripirvu Buna ziua! Va aduc la cunostinta o speta si va rog frumos daca ma puteti sfatui..Situatia este cam asa... Unchiul meu a luat un credit de nevoi personale, ... (vezi toată discuția)