INTREBARE: as dori (pe baza legala dar si pe baza experientei voastre practice) sa imi raspundeti cum trebuie sa procedez practic, pe etape si cu ce documente (in afara de certificatul care atesta ca sunt mostenitor) pentru a descoperi daca parintele decedat are/avea conturi curente sau depozite la termen sau asigurari la banci sau societati de asigurare!?
multumesc
Multumesc persoanelor care au raspuns la intrebare.
Consider ca am primit raspunsuri partiale de aceea:
insist - in strainatate notarul care conduce succesiunea organizeaza un "baleaj" al bancilor fara a avea indicii sau informatii la ce banci sa caute (nu mostenitorii indica la ce banci sa se caute...)
Inteleg ca trebuie sa merg la fiecare banca din localitate, de acord, cu ce acte sa merg la mine? Sa chem si notarul cu mine? Ceilalti (co)-mostenitori? Avocat? Mersi.
Recomandarea mea este ca notarul sa elibereze un certificat de calitate de mostenitor, doar pe numele dvs.
De mentionat ca este diferit de certificatul de mostenitor,nu precizeaza decat calitatea si atat. Cu acesta mergeti ( singur) la banci si discutati cu juristul. Explicati-i ca doriti informatii despre numarul de cont si sumele existente pt a fi trecute in suplimentul certificatului de mostenitor, pe care il va intocmi notarul ulterior aflarii informatiilor. De-abia cu suplimentul puteti transfera sumele pt toti mostenitorii.
Succes!