avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reorganizare ...?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reorganizare ...?

Intr-o societate comerciala cu raspundere limitata sunt doi asociati, capital social mult peste 200 lei, unul detine 90% din capitalul social si e administrator , celalalt detine 10%. Acesta din urma decedeaza, in actul constitutiv neprecizandu-se continuarea activitatii cu mostenitori.
Care ar fi procedura ca societatea comerciala sa isi continue activitatea cu asociat unic?
Ce se intampla cu cele 10 procente din capitalul social?
Cel mai recent răspuns: flavia78 , utilizator 10:29, 10 Septembrie 2007
Cele 10 procente le preiau mostenitorii. Daca se doreste controlul total asupra societatii, acele parti sociale vor trebui achizitionate de la mostenitori.
Multumesc pentru raspuns.
Este valabil si in cazul in care in statutul societatii nu este prevazut in mod expres continuarea activitatii cu mostenitori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti sociale srl frezii frezii La un srl cu doi asociati,cum se poate ca in cazul decesului unuia dintre asociati,celalalt sa preia partile sociale ale celuilalt si sa ramana firma cu ... (vezi toată discuția)
Parti sociale srl 1968lucian 1968lucian infiintare societate srl cu 2 asociati. Dispun impreuna de 200 ron pt. capitalul social. Doresc sa detina 51, respectiv 49 din partile sociale. Cum se impart ... (vezi toată discuția)
Schimbarea valorii partilor sociale fara acordul tuturor asociatilor. CristianCan CristianCan Fratele meu si cu mine suntem mostenitorii a 25% din partile sociale ale unei societati comerciale cu raspundere limitata pe care mama noastra le-a detinut ... (vezi toată discuția)