avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale parti sociale srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

parti sociale srl

La un srl cu doi asociati,cum se poate ca in cazul decesului unuia dintre asociati,celalalt sa preia partile sociale ale celuilalt si sa ramana firma cu asociat unic,adica sa fie exclusa venirea mostenitorilor primului care decedeaza in firma?
Se poate stipula expres asta in actul constitutiv (exista vreo formula tip?)sau este obligatoriu ca firma sa continue activitatea cu mostenitorii legali(succesiune,etc...)?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 13:39, 9 Decembrie 2009
- da, trebuie stipulat in actul constitutiv. Obligativitatea ca firma sa-si continue activitatea cu mostenitorii lui de cujus exista doar atunci cand aceasta obligativitatea a fost trecuta in actul constitutiv. daca nu este trecuta la decesul unui asociat mostenitorii primesc partea din capitalul social precum si valoarea patrimoniul social( in functie de cotele ce le-a avut de cujus) asa cum este ea reflectata in ultimul bilant aprobat al societatii. Daca nu este stipulat in mod expres continuarea activitatii si cu mostenitorii lui de cujus acestia nu pot intra( nu pot fi cooptati) in societate decat cu acceptul celuilalt asociat.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare ...? flavia78 flavia78 Intr-o societate comerciala cu raspundere limitata sunt doi asociati, capital social mult peste 200 lei, unul detine 90% din capitalul social si e ... (vezi toată discuția)
Firma cu asociat decedat. va rog sa ma ajutati! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, ... (vezi toată discuția)
Mostenire copilul sotului din alta casatorie cata7219 cata7219 in cazul mortii mele sau a sotului meu copilul acestuia din alta casatorie are dreptul la vreo cota parte din bunurile mele dinainte de casatorie(bunuri mobile ... (vezi toată discuția)