avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Am o cunostinta (barbat) care este divortat de aproape 2 ani si in urma divortului s-a stabilit pensia alimentara la 500 ron el avand salariul la momentul divortului de 2300 ron.In momentul de fata nu mai lucreaza la firma respectiva (faliment) ci la una cu salariu de 1000 ron.In cazul pensiei alimentare suma de 5000 ron ramane asa cum s-a stabilit la divort sau se face recalculare,ce poate face fostul sot in cazul asta si ce ii poate face fosta sotie?Il poate face plangere ca nu-si primeste pensia asa cum s-a stabilit,ii poate face reclamatie undeva?M-ar interesa din punctul lui de vedere ce are de facut in continuare.Mentionez ca ,copilul ,este minor,este la scoala si are 13 ani,mama lui este singura si are serviciul la stat (bugetara).
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaelacristea09 , utilizator 14:54, 9 August 2010
sa faca el actiune de recalculare a pensiei alimentare datorita scaderii venitului.Cat mai repede!Iar de cand introduce actiunea sa-i plateasca proportional adica data pt 2300 platea 500 pt 1000 sa plateasca 218lei.cam asta iese cu regula de trei simple
Sa depuna la instanta o cerere de reducere a pensiei alimentare dat fiind faptul ca s-a modificat valoarea veniturilor lunara obtinute.
Multumesc pentru ajutor,s-a depus ce trebuia si s-a rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara mary09 mary09 Sunt divortata din 2007 si am o fetita de 8 ani. In decizia de divort fostul meu sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare de 950.000 lei vechi. Pe ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentarã Cristian Marian Cristian Marian Proces de partaj. Copilul îmi este încredințat mie. În timpul divorțului, fosta soție a adus o adeverință de salar pe 6 luni cu 1500 ... (vezi toată discuția)
pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)