avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ACTIVITATE PRINCIPALA CODIFICATA GRESIT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ACTIVITATE PRINCIPALA CODIFICATA GRESIT

Am depus la ORC dosarul complet in vederea inregistrarii unui SRL,dar in Actul Constitutiv s-a strecurat o greseala de redactare ,adica:
Societatea va avea urmatorul obiect de activitate:
Domeniu principal de activitate-Lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale -412
Activitate principala -Lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale 4321 corect era 4120
Aceasta eroare de redactare nu a fost sesizata de nimeni,si la ridicarea documentelor:
In Rezolutia directorului imi apare:Domeniu principal de activitate 432 in loc de 412 care este declarat de mine in actul constitutiv,iar ca activitate principala 4321
In Certificatul de inregistrare -Activitatea principala 4321
In Certificatul constatator eliberat in urma declaretiei model 2-Legea 359/2004 lipseste activitatea -lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale desi aceasta era trecuta in declaratie dar care era taiata de referentul care elibereaza certificatele constatatoare.
Dupa cum se poate observa societatea mea nu mai are nici domeniul principal de activitate solicitat de mine in limba romana in actul constitutiv,nici activitatea principala .
Desi domeniul de activitate 412-Lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale solicitat de mine nu are decat o singura activitate,,care are aceasi denumire ,se pare ca a fost mai usor sa-mi falsifice domeniul de activitate din 412 in 432 pentru a ajunge la activitatea principala scrisa corect dar eronat codificata de mine.
In Legea 31/1990 R cu modificarile si completarile ulterioare la art.7spune ca:
Actul constitutiv al societatii in nume colectiv,in comandita simpla sau cu raspundere limitata va cuprinde:
c)Obiectul de activitate al societatii cu precizarea domeniului si a activitatii principale aspect pe care l-am respectat,nespunand nimic de obligativitatea codificari de catre mine a activitatii principale.
In alta ordine de idei daca intre denumirea activitatii principale si codul caen erau neconcordante consider ca era corect sa se tina cont de OUG116/2009,art.7,al.4,modificata de Legea 84/2010 art.7 al.4 care spune ca:
In conditiile in care cererile de inregistrare si documentele depuse in sustinerea acestora nu indeplinesc conditiile cerute de lege se acorda,prin rezolutie un termen de amanare de cel mult 15 zile......
In speranta ca speta mea v-a trezit interes astept sfaturile d-voastra pentru a vedea ce este de facut.
Cel mai recent răspuns: lcojoaca , utilizator 21:20, 30 Iulie 2010
Din cate inteleg, la redactarea actului constitutiv, ati gresit codul CAEN, denumirea activitatii fiind corecta.
Nu stiu daca puteti rezolva cu o solicitare de indreptare eroare materiala.
Dar puteti intocmi o hotarare AGA prin care sa solicitati ORC modificarea obiectului principal de activitate astfel incat acesta sa fie:
Domeniu principal de activitate: 412
Activitatea principala: 4120
Au trecut 15 zile de cand ati ridicat actele? In acest termen se pot corecta erorile.
Va multumesc pentru raspunsul postat, numai ca rezolutia este pronuntata pe 20 Iulie 2010 cu drept de plangere de 15 zile de la pronuntare,iar pe mine ma intereseaza sa castig aceasta batalie cu ORC-ul,pe motiv ca abuziv mi-au modificat domeniul de activitate 412-Lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale in 432 pentru a-l lega de codul 4321 eronat trecut de mine,iar a intocmi o hotarare AGA echivaleaza cu recunoasterea greselii si implicit sa ma declar invins.
mai am la dispozitie vreo 6 zile si tocmai de aceea am postat in speranta ca voi gasi solutii concrete aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen servicii in constructii niivan niivan Buna ziua, Am o nelumarire legata de alegerea codului CAEN pentru lucrari de renovare spatii comerciale si locuinte (apt, vile, case, etc..). Lucrarile ... (vezi toată discuția)
Cod caen talmacel talmacel Buna ziua, Daca codul caen la firma il am 4120- Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale pot sa facturez servicii de electrica ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un srl cu cod caen principal 4120-lucrari de constructie ... sofia-mariaM sofia-mariaM Bună ziua! Am un srl cu cod caen principal 4120-Lucrari de constructie clădiri,dar mai am autorizat toate codurile caen de constructii inclusiv dezvoltarea ... (vezi toată discuția)