avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicarea desfacerii casatoriei la resedinta din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicarea desfacerii casatoriei la resedinta din strainatate

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un prieten de-al meu, cu domiciliul stabil in BZ, dar cu resedinta in strainatate a divortat de curand, instanta competenta sa judece cauza fiind cea din BC, acolo unde are domiciliul stabil sotia (parata, in divort).Desfacerea casatoriei a fost solutionata in mai, iar comunicarea s-a facut la domiciliul stabil, adica la Buzau, asa cum a cerut acest amic. Problema este urmatoarea: comunicarea in cauza nu este semnata de nimeni: nici de judecatorul din dosar, nici de presedintele instantei, nici de grefier si, din cuprinsul acesteia nu reiese data de la care este desfacuta casatoria, facandu-se mentiune numai la data incheierii casatoriei. Singura data este aceea a Postei Romane si se afla pe stampila de pe plicul in care fost expediata comunicarea, dar nu are nicio relevanta juridica. Ce poate face aceasta persoana ca sa obtina o dovada pertinenta a desfacerii casatoriei, deoarece, fiind functionar intr-o institutie a U.E. are nevoie urgenta de o astfel de dovada la serviciu si la primaria orasului de resedinta. Cum poate face sa-i fie trimisa o astfel de dovada in Olanda, chiar daca el, initial, a cerut sa-i fie comunicate actele de procedura in Buzau?
Cel mai recent răspuns: itshare74 , utilizator 19:29, 30 Iulie 2010
Hotararea trebuie legalizata la instanta respectiva.
Asa se comunica hotararea in maniera in care ati primit-o.
Daca aveti nevoie si de apostilare aceasta se efectueaza de tribunalul arondat judecatoriei respective dupa cum v-am aratat si mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele necesare pentru casatoria in romania a unui roman cu un cetatean strain marduc marduc buna seara ,ma numesc Marius si sunt din Galati,urmeaza sa ma casatoresc aici in Galati cu o persoana din Olanda cu cetatenie Olandeza. Va rog sa ma lamuriti ... (vezi toată discuția)
Recunoastere divort in romania lili123 lili123 BUNA ZIUA, deci am la fel o problema in romania cu recunoasterea divortului pronuntat in austria, am angajat un avocat pentru procedura de Exequator dar nu a ... (vezi toată discuția)
Apostila ,traducere legalizzare si supralegalizare grodziu80 grodziu80 Buna.as dori sa va intreb daca ma puteti lamuri cam ce am de facut pt k nu inteleg.vreau sa ma casatoresc in Polonia, cu un polonez.am mai fost casatorita in ... (vezi toată discuția)