avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in caz de divort am drepturi la casa???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in caz de divort am drepturi la casa???

sotul lucreaza in italia si a cumparat in italia o casa,pe numele lui ,avem 2 copii. In caz ca ajungem la divort eu am dreptul la aceasta casa????????
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:53, 1 August 2010
adutescu a scris:

Nu conteaza ca a fost contributia integrala a unuia dintre soti, este bun comun pt ca este achizitionat in timpul casatoriei.
Codul familiei nu prevede cazul in care daca un bun e achizitionat doar de un sot, nu este comun. Si celalalt sot contribuie la intretinerea familiei, mai ales ca sotul din Italia a facut imprumut, deci si-a micsorat venitul lunar, astfel incat sotul din Romania contribuie mai mult.

In opinia mea este vorba de faptul ca in cazul unei eventuale actiuni civile a sotiei,se va putea ridica o exceptie in sensul ca legea romana nu poate dispune decat pe teritoriul Romaniei (principiu de drept).
partajarea bunurilor din alt stat se judeca dupa legea statului respectiv.
atata timp cat pe teritoriul statului roman ati incheiat casatoria aici ar trebui sa introduceti cererea de divort si de partaj.conform legii romane aveti dreptul la jumatate din bunurile comune.casa cumparata de sot in italia e bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort VIORICA ILIESCU VIORICA ILIESCU AS DORI SA STIU ; IN CAZUL IN CAre eu si sotul am locuit in casa parintilor mei ,eu neavand nimic pe numele meu, noi doi nu am contribuit la aceasta casa cu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)