avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

AS DORI SA STIU ; IN CAZUL IN CAre eu si sotul am locuit in casa parintilor mei ,eu neavand nimic pe numele meu, noi doi nu am contribuit la aceasta casa cu nimic, iar el are casa pe numele lui,plus un teren achizitionat de curand tot pe numele lui................ as vrea sa aflu in caz de divort , lui i se cuvine dreptul la o parte din casa parintilor ,cea in care am stat? si ce mi s-ar cuveni mie din casa si terenul pe carew le detine sotul meu?! multumesc
Casa parintilor dvs. nu va intra in partaj intrucat nu constituie bun comun, este proprietatea exclusiva a parintilor pe care o veti mosteni la deschiderea succesiunii.
In ceea ce priveste casa+teren sotului dvs. aceasta va fi partajabil daca a fost cumparat in timpul casatoriei intra in partaj. La partaj se va tine cont de contributia efectiva a fiecarui sot cu privire la totalitatea bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Buna ziua,

In cazul unui divort se impart doar bunurile comune, prin acestea se inteleg bunurile dobandite de catre soti in timpul casatoriei.
In cazul apartamentului parintilor dumneavoastra nu are nimeni nici un drept(ma refer la dumneavoastra si sotul dumneavoastra),deoarece nu este bun comun, deci nu apartine nici unuia dintre dumneavoastra, iar in privinta bunurilor achizitionate de catre sotul dumneavoastra avand in vedere faptul ca ieri spuneati faptul ca sunteti despartiti in fapt de opt ani normal nici dumneavoastra nu vi se cuvine nimic din aceste bunuri......
Vedeti sunt tot felul de aspecte care trebuiesc lamurite in detaliu,de exemplu data la care sotul dumneavoastra a achizitionat aceste bunuri.......daca erati sau nu impreuna...etc...
multumesc. suntem inca nedivortati, dar de 8 ani separati........... casa a fost pe numele lui de la ince put, a lui ,de la tara, iar terenul l-a cumparat el anul trecut. si avem doi copii. spuneti-mi va rog si cat m-ar costa cererea de divort. cu respect
Trb. sa contactati un avocat sa va explice din ce consta o actiune de desfacerea casatoriei si sa stabiliti onorariul.
Nu exista onorarii fixe la toate cererile de divort, ci acesta se apreciaza in fiecare caz in parte, avand in vedere complexitatea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort Zoita Balog Zoita Balog Am divorțat în 2013 dupa 4 ani de căsătorie. Dupa divorț am plecat in strainatate innainte de căsătorie am achizitionat un teren in valoare de 30.000€ ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj steffyuly steffyuly buna ziua. as dori sa stiu ce bunuri i se cuvin sotului meu in cazul unui divort -terenul si casa in care locuim sunt donate de mama mea in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)