Cunosc problema,sunt din Mangalia.Aceasta asa zisa negatie este o ...ma rog.Nu are o baza legala,nu este prevazuta in nici un regulament intern,nici in al DMHI,nici in al societatilor din incinta santierului.Adresati-va cu plangere sefului ITM Constanta,in care aratati ca va incalca dreptul la munca,drept consfintit prin Constitutia Romaniei,lege fundamentala a statului de drept.Cereti un control de la ITM la aceasta firma,care sa intocmeasca un plan de masuri pentru administrator,cu termen de rezolvare pentru problema dvs.pe care sa l comunice ITM Constanta.
Patronatele din santier au facut o conventie intre ele ca sa nu mai plece oamenii de la o firma la alta.Din cate am inteles aceasta conventie este inregistrata si la itm.Noul angajator mi a spus ca imi trebuie o negatie de la fostul patron in care sa scrie ca nu mai st angajat la el. noul angajator mi a zis ca nu poate sa imi faca legitimatie de acces pt ca mai figurez cu o legitimatie.Aici cred ca consta toata treaba.Eu aveam legitimatie temporara valabila o luna de zile.E posibil ca dupa aceea luna de zile sa se rezolve? Mai are patronul dreptul sa prelungeasca termenul legitimatiei o data ce nu mai vin la munca?
Inspectoratul teritorial de munca Constanta-strada Decebal nr.13 C.
Nu exista nici un fel de conventie,dar daca sustine contrariul sa v-o arate,el sau oricare alt administrator.