avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am girat un imprumut ptr o firma in faliment
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am girat un imprumut ptr o firma in faliment

Sotul meu a luat un imprumut de la banca, pe firmă iar eu sunt unul dintre giranți. În momentul de față firma este în curs de declarare a falimentului. Pentru ca banca să-și recupereze paguba este posibil ca administratorului firmei falimentare să i se confiște bunurile personale, cum ar fi casa? Dar cu giranții (în cazul de față, eu) ce se întâmplă? Se poate ca banca să-mi ia casa, de asemenea?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Pop , Consilier juridic 08:47, 3 August 2010
in cadrul procedurii de faliment, se poate solicita atragerea raspunderii administratorului cu averea personala...prin urmare daca se admite acest lucru de catre instanta de judecata, obligatiile asumate de catre persoana juridica se rasfrang si asupra patromoniului/veniturilor persoanei fizice...raspunsul este DA...se pot indrepta impotriva casei dvs......
Intrucat sunteti girant, banca poate sa se indrepte impotriva dvs pentru recuperarea prejudiciului...
Multumesc!
Aș mai avea o întrebare: ptr recuperarea pagubei, banca poate să-mi ceară oprire pe salar?
DA...asupra tututror veniturilor prezente si viitoare...deci si pe salariu...numai 1/3 din acesta!!
DA, banca poate sa se indrepte asupra d-voastra, in calitate de girant, prin executare silita mobiliara si imobiliara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi executat un administrator de catre banca? beatrice3108 beatrice3108 spuneti-mi ,va rog,cat de legala este actiunea unei banci de a executa administratorul unei firme in vederea recuperarii unui credit contractat de societatea ... (vezi toată discuția)
Se pot executa silit bunurile sotului? si in ce conditii? Mihaela_eu Mihaela_eu Am un credit de nevoie personale fara giranti pt care nu am obtinut reesalonare de la banca si nu mai fac fata sa achit. Nu am bunuri pe numele meu insa sotul ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)