avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... decizie de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

decizie de pensie

mama mea a depus dosarul de pensie limita de varsta ,stiind si dupa calculele contabilei de la locul de munca ,ca are o vechime de 24 ani ,dar azi a primit decizia in care scrie ca are doar 21 ani si 5 luni cotizati si i s-a stabilit o pensie de 276 ron.este oare posibil mi se pare foarte putin ,poate sa fie chiar mai mica decat o pensie sociala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:04, 7 August 2010
Poate contesta decizai la tribunal pentru a sestabili corect perioada lucrata si cuantumul pensiei
In primul rand, solicitati casei de pensii buletinul de calcul si comparati-l cu perioadele din carnetul de munca. Daca perioadele au fost valorificate, atunci greseste contabila.

Mama dvs. va primi si diferenta pana la 350 lei, diferenta care se suporta din bugetul de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada vechime in munca schumy1969 schumy1969 înregistrările din cartea de munca constituie vechime in munca? zilele, lunile si anii trecuții în cartea de munca trebuie sa apara si in decizia de ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare necontestata in termenul legal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate sa-mi spuna cineva: Mama unei cunostinte de-a mea s-a pensionat in urma cu 3 ani, a primit decizie de pensionare ... (vezi toată discuția)
Pensia 280 lei? ContSters160631 ContSters160631 Buna-seara! Vreau sa-mi ajut mama,dar nu ma pricep. Mai e putin si mama mea implineste 50 de ani.Este pensionara pe caz de boala din 1994,pana anul acesta ... (vezi toată discuția)