avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la preaviz in cazul concedierii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la preaviz in cazul concedierii

buna ziua,
Revin cu o noua intrebare legata de dreptul muncii.De curand am fost notificata ca mi se incheie contractul de munca incepand cu data de 1 august 2010 cu literele a si f pe motiv disciplinar(am tinut o sticla cu apa pe birou si cik nu as fi avut voie)Initial am primit advertisment pe care nu am vrut sa il semnez pt ca nu mi s-a parut normal sa primesc advertisment pentru o sticla de apa.S-a facut o comisie si pe data de 30 am fost anuntata ca de pe 1 mi se va incheia contractul de munca.As dori sa stiu daca beneficiez de preaviz pentru ca mi s-a spus ca nu beneficiez de preaviz .Mentionez ca norma de lucru era part time.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:44, 31 Iulie 2010
In cazul concedierii in baza art.61 lit.a C.mun. nu se acorda preaviz.
v-au comunicat corect angajatorii ca nu beneficiati de preaviz.
Puteti sa contestati decizia de concediere la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
contesta decizia la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de grav este incheierea contractului de munca,indisciplina cu litera a Ely38 Ely38 As dori sa stiu cat de grav este incheierea contractului de munca cu indisciplina si litera A.O sa-mi daunze viitorului loc de munca? (vezi toată discuția)
Preaviz art. 61 lit.a) codul muncii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: \"se acorda preaviz de 20 zile lucratoare \" dar nu se specifica intervalul de preaviz si ... (vezi toată discuția)
Preaviz Leutz_bv Leutz_bv Buna Ziua. Eu am intrat in preaviz incepand cu data de 27 luna aceasta, de buna voie si ma intreb daca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi sau doar 4 ore pe zi ? Ma ... (vezi toată discuția)