avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la proprietate prin uzucapaciune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la proprietate prin uzucapaciune

Buna ziua.
Am si eu o situatie:
bunicii au avut 2 copii; tatal meu si unchiul. sunt unicul copil.unchiul are o fata.
bunicii au facut un act de vanzare cumparare pe trei sferturi din casa si pamanturi pe tatal meu.bunicii mei au decedat de 20 ani. unchiul divortat de sotie a decedat de 15 ani. parintii mei au decedat de 5 ani. eu si parintii mei stam in acea casa si cultivam acele pamanturi de cand au murit bunicii , de fapt chiar dinainte.. vara mea vine acum, dupa 20 ani si isi cere drepturile. se poate intenta dreptul la proprietate prin uzucapaciune(in cazul meu-ca sunt unic mostenitor din partea tatalui)?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:58, 31 Iulie 2010
Uzucapiunea poate fi opusa cu succes . Sfatul meu este sa nu asteptati sa faca verisoara primul pas si sa-l faceti dvs. prin actionarea in instanta.
Consultati un avocat si...succes.
av.M.Hornea
Verisoara are drept la mostenire, dupa tatal ei. Acea catime care ii revine, este dreptul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune încurcată. cum sa procedez? giv giv Buna seara. Sunt in următoarea situație: Mama mea trăiește, are 70 de ani. Ea a avut 4 frați. 2 au murit de mici in anii 40 si 50. Unul a murit in ... (vezi toată discuția)
Mostenire nedelcuvictoritza1990 nedelcuvictoritza1990 Buna ziua! Bunicii din partea sotului meu au avut 2 fii(socrul meu si fratele acestuia).Socrul meu a avut 3 fii iar fratele acestuia 4 copii. Bunica sotului a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)