cojocaru ana a scris:
Acum 3 ani am facut un imprumut ipotecar in valoare de 23000 CHF.am platit o rata de 197 CHF pe luna si din propie initiativa in martie anul acesta am mai innapoiat 5000CHF.Problema este ca nu numai ca nu mi s-a scazut in 3 ani nici macar 1 RON...dar pe fiecare luna imi creste cu 35 Ron si ajung cat de curand la valoarea ratei care am avut-o in martie inainte de restituirea celor 5000CHf.In lei............am imprumutat 450 milioane,am platit 3 ani,am dat innapoi 140 milioane si acum ajung la vreo 550 milioane daca vreau sa ii restitui.Ce ma sfatuiti sa fac?...unde sa ma imprumut............in lei?.........efectiv muncesc doar pentru banca [EDITAT].........................Multuimesc anticipat pentru raspuns!!!!!!
"3.
Prin dobânda se întelege nu numai sumele platite în bani, dar ori si ce alte prestatiuni sub orice titlu sau denumire, la care debitorul se obliga drept echivalent al folosintei capitalului socotit în numerar. ....
...De asemenea,
în dobânda se cuprind si orice alte obligatiuni accesorii, ca: cheltuielile ce nu sunt necesare, sau sunt disproportionate cu serviciile facute, comisioanele de deschidere, de manipulare sau de prelungire a creditului, precum si onorariile de avocati, cu exceptia acelor de executare, calculate conform tarifului minimal." - DECRET-LEGE nr.1.700 din 5 mai 1938
pentru stabilirea dobânzilor şi înlăturarea cametei
Textul actului publicat în M.Of. nr. 102/5 mai. 1938
stabilit-va dobanda efectiv ceruta/platita (aveti nevoie de un expert contabil, dar o poate face si-un student ase mai dezghetat:)) )
si daca este mai mare decat cea contractuala, faceti repede o plangere penala pentru inselaciune/camata (
exces dobanda).
merge si o actiune in nulitatea contractului de împrumut pentru fraudarea legii prin cauze simulate, respectiv perceperea unor dobânzi mai mari decât cele contractuale.
:)
... ar mai fi SI
criza economica, devalorizarea leu/CHF si
teoria impreviziunii...
Tribunalul Mehedinti, 1926:
“principiul legal că convenţiunile ţin loc de lege trebuie respectat pentru toate urmările care puteau fi prevăzute la încheierea lor şi
nu pentru urmările care nu puteau fi prevăzute, cum sunt urmările de după războiul mondial …
este indiscutabil ca dacă pârâta ar fi prevăzut în 1914 ca cursul lirei sterline ar putea suferi schimbarea de azi, prin deprecierea fantastică a leului, n-ar fi incheiat conventia” ...
:):)
ati fi incheiat
in 2007 contract de imprumut in CHF (de fapt, de nicio culoare:)) ) daca aveati macar o idee ca urmeaza ce vedem cu totii
acum?!...
sigur NUUUU!!! (si asta
trebuie sa o poata spune
orice judecator ) B-):):)
www.avocatnet.ro/content/for...