avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... francii elvetieni
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

francii elvetieni

Acum 3 ani am facut un imprumut ipotecar in valoare de 23000 CHF.am platit o rata de 197 CHF pe luna si din propie initiativa in martie anul acesta am mai innapoiat 5000CHF. Problema este ca nu numai ca nu mi s-a scazut in 3 ani nici macar 1 RON...dar pe fiecare luna imi creste cu 35 Ron si ajung cat de curand la valoarea ratei care am avut-o in martie inainte de restituirea celor 5000CHf. In lei............am imprumutat 450 milioane,am platit 3 ani,am dat innapoi 140 milioane si acum ajung la vreo 550 milioane daca vreau sa ii restitui.Ce ma sfatuiti sa fac?...unde sa ma imprumut............in lei?.........efectiv muncesc doar pentru banca [EDITAT[.........................Multuimesc anticipat pentru raspuns!!!!!!
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 13:58, 2 August 2010
ok, sunt economist (stiati din "profil utilizator", sper sa n-aveti ceva impotriva), si va spun ce e acceptat unanim si de necontestat: criza economica. e chiar si "indiscutabila".
si va mai spun ca cineva trebuie sa intervina in "intelegerile" cu impact patrimonial, incheiate inainte de toamna 2008 (referinta), cu derulare in prezent, pentru ca majoritatea au devenit devastatoare numai pentru o parte (nu sunt riscuri contractuale obisnuite).
nu poate (n-are cum) permite legea asa ceva.
ca e "pionierat", ca sunt discutii "ce si cum", e alta treaba.
important e ca sunt "precedente", chiar firave si insuficiente, cum le considerati (dar poate nu sunt asa).
depinde cine (avocat) si cui (judecator) pune "problema". temei legal, premise si precedente exista.
nu sunt de ieri, de azi (si) in litigii (asta e "mediul"), ca agent economic (contabilitate/informatica -ati aflat si cu ce ma ocup). multumesc.

Tribunalul Ilfov, 1922

“Judecătorul are căderea să examineze echilibrul cauzal al unui contract, fiind suveran în aprecierea sa”

poate foloseste altora:)

www.avocatnet.ro/content/for...

ps informatia cu decretul-lege 1700/1938 (verificat, aveti dreptate:) ), cum ca ar fi neabrogat a fost "indusa" catre alti utilizatori (inclusiv mie), de utilizatorul @GabrielaA ("Exista Decretul/lege din 05.05.1938, neabrogat, dar cam desuet") aici:rolleyes:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta indexata cu indice de inflatie sau la valoarea de piata a imobilului. voinea75 voinea75 Apartament coachizit in timpul concubuinajului in cote 1/2 fiecare (el 1/2 eu 1/2) Eu am pus pentru el suma de bani pentru a avea 1/2 din apartam. Am ... (vezi toată discuția)
pretenþii rezoluþiune antecontract vanzare -cumparare utilizator234 utilizator234 Buna ziua domnule/doamna avocat(a). Apelez la sfatul d-voastra, pentru ca sunt disperata in privinta problemei de mai jos si nu stiu in cine sa mai am ... (vezi toată discuția)
Doi bugetari nu-si mai pot plati o rata bancara. care sunt urmarile si riscurile? AliCer AliCer Buna ziua! Eu si sotul meu suntem cadre didactice si vom avea de la 01 iulie cu 25% mai putin salariu fiecare. Vom fi in imposibilitatea de a mai plati o ... (vezi toată discuția)