avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare la cota aferenta podului - ca parte de uz comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare la cota aferenta podului - ca parte de uz comun

Proprietarul unui apartament intr-un imobil - cladire cu mai multe locuinte - vrea sa renunte in favoarea unui alt proprietar din imobil la cota sa parte din pod (care este parte de uz comun), cu titlu gratuit, renuntand la sulta care i s-ar cuveni. Se poate scoate podul din partile de uz comun? Poate proprietarul cedent sa renunte la cota aferenta podului, daca are ipoteca inscrisa pe imobilul sau? Care este procedura? Ce acte trebuie sa incheie? Are nevoie de acordul bancii pt. renuntare la pod ? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:27, 1 August 2010
Daca exista o anume ipoteca asupra unui imobil, orice actiune carea ar putea afecta valoarea imobilului (deci si a ipotecii) nu poate fi intreprinsa decat cu acordul scris si prealabil al beneficiarului acelei ipoteci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare puc si atribuire Corina Capotã Corina Capotã Am o dilema si va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Intr-un imobil (casa cu teren) exista 3 apartamente. Imobilul este sub forma de C, are o ... (vezi toată discuția)
Donatie versus vanzare-cumparare Costila Costila Buna ziua, Am mostenit 1/3 dintr-un imobil, ceilalti 2 proprietari fiind unchiul, respectiv varul meu. Varul meu doreste sa renunte la treimea pe care o ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna - proprietate individuala ? Cabinet avocat Mihai Gaita Cabinet avocat Mihai Gaita Va salut si va prezint urmatoarea speta. Este vorba despre un imobil cu mai multe apartamente. Acest imobil este, in fapt, compus din doua corpuri de ... (vezi toată discuția)