avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am fost la AJOFM IALOMITA pentru somaj si mi s-a spus ca fara carte de munca nu-mi pot depune dosarul de somaj.c pot face in aceasta situatie?cum imi pot face o noua carte de munca si la cine trebuie sa apelez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:51, 1 August 2010
solicitati de la fostul loc de munca sa vi se elibereze cartea de munca.
1. Dar nu spuneti ce s-a intamplat cu carnetul de munca al dvs.
2. Daca aveti adeverinte de vechime de la locurile de munca pe unde ati lucrat sunt bune si fara a mai avea si carnetul de munca.
3. Daca nu aveti nici carnetul de munca nici adeverintele nu sa va putea calcula procentul de indemnizatie de somaj pentru vechime si veti primi numai 75% din salariul minim (din care se scade 15%).
4. Asadar spuneti la AJOFM ca puteti sa depuneti dosarul si fara carnetul de munca si ca admiteti o indemnzatie de somaj mai mica (dati o declaratie in care spuneti ce s-a intamplat cu carnetul de munca).
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Interventie moderator:
:rtfm:
adriana rusu:
1. Pentru aceeasi intrebare ati deschis mai multe topicuri, pe mai multe forumuri.
2. In acest fel nici noi nu vom putea urmari logica intrebarilor, nici dvs. nu veti primi raspunsurile corecte si nu veti intelege nimic.
3. Pentru aceeasi intrebare sau altele pe aceeasi tema intrati pe acest topic si folositi butonul raspunde.

adriana rusu a scris:
scoala mi-a cerut sa umblu eu sa-mi scot cartea de munca nu ei.cartea de munca e inregistrata la scoala directorul refuzand sa-mi dea nr. si seria de la carnetul de munca ca sa pot sa o dau in monitorul oficial.la cine trebuie sa apelez va multumesc.daca trec 60 de zile de terminarea contractului de munca mai beneficiez de somaj?

athe a scris:
faceti o cerere scrisa in care solicitati sa vi se elibereze cartea de munca sau nr si seria ei.ar fi bine sa pastrati si dvs o copie dupa cerere pe care sa aveti un nr de inregistrare.in cazul in care nu va raspund ii dati in judecata. in acest interval mergeti si la oficiul de somaj unde printr-un memoriu scris explicati situatia.

adriana rusu a scris:
ce acte trebuie sa depun pentru a-mi elibera un nou carnet de munca si unde trebuie sa ma duc?

andymaurul a scris:
Cereti ISJ de care apartineti adeverinta din care sa reiasa vechimea dvs.in cadrul acelei unitati.
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
scoala nu-mi gaseste carnetul de munca ,la ratacit .la pierdut nu stiu am fost la AJOFM slobozia si mi sa spus ca nu pot sa ma duc cu adeverintele de vechime pentru somaj ei vor cartea de munca si le-am spus ca e pierduta dar nu ii intereseaza mi-a spus ca nu e POSIBIL SA-MI DPUN DOSARUL DE SOMAJ FARA CARTEA DE MUNCA C POT FACE ?doamna aceea nu dadea prea multe explicatii pot depune plangere si daca da cui ma adresez?
1. Puteti sa sesizati ANOFM.
2. Puteti sa dati in judecata AJOFM la Tribunal. Nu platiti taxe.
3. Omul nu poate beneficia de indemnizatie de somaj daca nu are carnet de munca? Dar nu toata lumea are carnet de munca. Si acestea mai sunt valabile numai pana la 31.12.2010 (conform Codului muncii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Catre de munca pierduta husaru anca husaru anca buna ziua , mi am pirdut cartea de munca iar va rog sa mi spuneti care este porcedura ??????????? pentru incepout am publicat in monitorul oficial dar ... (vezi toată discuția)
Somaj covaci112233 covaci112233 Buna dimineata.De la firma unde lucrez m-au dat in somaj,unde am 14 luni cotizate,deci ma incadrez la somaj.Acum intampin urmatoarea problema,mi-am pierdut ... (vezi toată discuția)
Prima plata a indemnizatiei de somaj nirdoc nirdoc Va rog frumos un raspuns legat de urmatoarea speta: -in 13 decembrie 2010 AJOFM mi-a preluat dosarul in vederea acordarii indemnizatiei de somaj; ... (vezi toată discuția)