avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cat ar trebui sa primeasca un proaspat absolvent de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cat ar trebui sa primeasca un proaspat absolvent de facultate la somaj si cat timp?

Pe timpul facultatii in primul an am lucrat la o firma doua luni cu carte de munca dupa care mi/am dat demisia si pana la terminarea facultatii nu am mai lucrat.Are vreo importanta pt somaj? Si ce suma de bani ar trebui sa primesc de la somaj si pt cat timp?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:32, 2 August 2010
Ajutorul de somaj in cazul absolventilor se primeste pe o perioada de 6 luni de zile iar cuantumul este de 50% din salariul minim brut pe economie, deci in jur de 300 lei.
mersi.Oare are importanta faptul k am lucrat doua luni cu carte de munca in urma cu 2 ani?
1. Din cei 300 lei se mai retine 15% (Legea 118/2010).
2. Nu conteaza deaca ati mai lucrat inainte. Trebuie doar ca la data inscrierii la Agentia de Somaj sa nu aveti un loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj; perioada si cuantum c1pr1an c1pr1an daca am terminat facultatea , ce perioada primesc somaj si cam ce suma? multumesc (vezi toată discuția)
Somaj dupa facultate alynarebela alynarebela am terminat facultatea de stiinte ale educatiei in 2010. am avut licenta pe 25 iunie si as vrea sa stiu daca beneficiez de somaj.Facultatea este de zi si am ... (vezi toată discuția)
Dupa facultate somaj? dick_the_best dick_the_best sunt in anul 3 la fac de pedagogie si as vrea sa stiu daca dupa ce termin facultatea am dreptul la somaj. As vrea sa stiu cate luni .eu sunt la facultate de zi ... (vezi toată discuția)