avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dupa facultate somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dupa facultate somaj?

sunt in anul 3 la fac de pedagogie si as vrea sa stiu daca dupa ce termin facultatea am dreptul la somaj. As vrea sa stiu cate luni .eu sunt la facultate de zi , dar as vrea sa va intreb daca ar fi id as beneficia de somaj?
:-/
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:28, 22 Ianuarie 2010
Buna seara
da,dupa ce ti-ai sustinut examenul de licenta te poti duce sa te ia in evidenta lor,max 60 de zile daca nu-ti gasesti un loc de munca.
ai nevoie de adeverinta de la facultate ca esti absolvent,de la administratia fiscala ca nu ai venitur,copie Bi si certif de nastere.
era 6 luni perioada de somaj,acum au mai marit-o cu inca 3 luni si e in jur de 300 ron pe luna,nu stiu sigur,suna la ei si intereseaza-te exact
cele +3 luni pentru 2010 inca se negociaza.
1. In maxim 60 de zile de la absolvire sa va inscrieti la AJOFM.
2. Indemnizatia de somaj este de jumatata din salariul minim brut pe economie, adica 300 lei, si se acorda pe o perioada de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! Vyolette Vyolette Numele meu este Violeta Ionescu si am 23 de ani. Am terminat anul acesta facultatea ( ses. vara 2009) si as avea o intrebare. Am aflat de curand de acest ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj pavia pavia as dori sa stiu,daca un proaspat absolvent de liceu,are dreptul la somaj,si daca da...as vrea sa stiu care sunt demersurile pt a beneficia de acesta?va ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters61759 ContSters61759 Lucrez din 2004 in invatamant. Cum anul trcut in septrmbrie nu am primit un post in apropierea orasului m-am dus in somaj si am terminat facultatea la forma de ... (vezi toată discuția)