Daca in contract, pt neplata unei facturi in 30 zile de la facturare, se prevede rezilierea ctr cu posib cererii de penalitati pt intarziere, se pot cere si daune-interese?
da, daca partile au stipulat expres in contract ca se obliga si pentru penalitati si pentru dobanzi legale sau daune interese constand in alte prejudicii si beneficii nerealizate
mda, sunt fortata de noua lege 161/2010 sa evit taxa de reziliere inainte de termen (adica in chiar primul an de contract) si ma gandeam sa introduc aceasta prevedere cu daunele-interese, cuantificandu-le...pb este ca tot in instanta voi fi nevoita sa le recuperez.....dar prejudiciul nu este prezumat?deci nu tb sa mai fac dovada, ca e clauza penala si debitorul e pus de drept in intarziere (avea la cunostinta term de plata), nu e asa?
inainte de aceasta lege, taxa de reziliere era pt ca beneficiarul sa tina macar 1 an contractul, nu ca as fi si perceput-o in realitate (era un fel de sperietoare)...acum, suntem nevoiti sa recurgem la artificii pt a pastra ctr in derulare...ceva idei?
Neplata salar
mariaxxx
Buna ziua! Am lucrat la o firma si nu mi-am primit banii pe ultima luna lucrata, banii care conform CIM trebuia sa ii incasez in data de 15 pt luna anterioara. ... (vezi toată discuția)