avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salar

Buna ziua! Am lucrat la o firma si nu mi-am primit banii pe ultima luna lucrata, banii care conform CIM trebuia sa ii incasez in data de 15 pt luna anterioara. Sunt sigura ca in cazul meu e reavointa. As dori o parere avizata cum as putea sa fac ca sa obtin banii, sa il dau in judecata?, sa cer dobanda legala sau daune interese???
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 17:32, 16 Februarie 2012
ii puteti da in judecata pt a va da salariul actualizat cu dobanda legala pana la data platii
1.Adresati-va ITM cu plangere in acest sens:
2.Concomitent,actionati angajatorul in judecata,la tribunal,cu actiune civila in pretentii.Cererea este scutita de taxa de timbru.
si pot sa cer si daune -interese? dreptul muncii spune ca
"Art.161
(4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului." dupa ce criterii se stabilesc? Si dobanda legala cat e pe zi de intarziere?
Puteti solicita aceste daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! lucrez de 2 ani,in cadrul companiei municipale de ... mariusilie73 mariusilie73 Buna seara! Lucrez de 2 ani,in cadrul Companiei Municipale de Consolidari,companie care apartine de Primaria Capitalei. In tot acest timp,salariile le-am ... (vezi toată discuția)
Dau in judecata o firma pentru neplata drepturilor salariale,pe ... bogdan57 bogdan57 Dau in judecata o firma pentru neplata drepturilor salariale,pe lângă salariile restante ce pot sa mai cer? Pot cere si sa i se pună firmei sechestru ... (vezi toată discuția)
Buna alyn13 alyn13 buna ziua tuturor.am si eu o intrebare :pot cere despagubiri fostului patron daca il chem in instanta pt ca ma dat afara si nu miam recuperat bani pe munca ... (vezi toată discuția)